Muharrem ayının başlamasının ardından aşure dağıtımları bir çok kurum kuruluş ve derneğin etkinliği haline geldi. Aşure dağıtım etkinliği bu sefer de Melendizliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Çiftlik İlçesi'nde gerçekleştirildi.


İlçe merkezinin pazarı olması sebebiyle bu günü seçtiklerini belirten Melendizliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Sebahattin Altındağ , “Sonbaharın güzel günlerinden kalan böyle güzel bir günde beldelerimizden ve köylerimizden gelen hemşerilerimize aşure ikram ettik. Bölge insanının sıcaklığını, dostluğunu misafirperverliğini, Muharrem ayının içinde barındırdığı hürmeti, saygıyı, dost ve kardeşliği ikram ettiğimiz çorba sıcaklığında paylaştık. Haftalık Pazar alışverişinde olan Melendiz halkı pazar süresi boyunca dağıtılan aşureden Muharrem ayı bereketi ile gün boyu süren ikramdan tatma fırsatı buldu. Kültürümüzde önemli bir yeri olan aşure, bizim için de Melendizli hemşerilerimle paylaşmanın dertleşmenin vesilesi olmuş kısa da olsa sıkıntılarını paylaşma fırsatı vermiştir” dedi.

 

Dernek Başkanı Sebahattin Altındağ ve çok sayıda dernek yöneticisinin de katıldığı program yaklaşık On bin yöre insanının da katılımı ile oldukça renkli ve samimi bir havada gün boyu devam etti. Dernek yönetiminin de yoğun katıldığı program sonunda; Dernek Başkanı Sebahattin Altındağ “Derneğimizle bundan sonra da birlik ve beraberliğimizin her alanda devam etmesi ve daha da perçinleşmesi için bu tür programları artıracaklarını belirtti. Yöre insanımızdan hayır dualarını ve desteklerini bekliyoruz. Bu bütünlüğü sağladığımızda daha gülcü olacağız. Yöre halkımıza şunun sözünü veriyorum ki bundan sonra söyleyemediğiniz sözünüz, uzanamayan eliniz olacağız. Bölge sorunlarını ve çözümlerini konuşacağımız bir Çalıştay hazırlığı içindeyiz bunu Aralık ayı son haftasında gerçekleştireceğiz” dedi

 

Editör: TE Bilişim