Meram Elektrik Dağıtım A.Ş. (MEDAŞ) Genel Müdürü Muhittin Murat, son dönemlerde yaşanan elektrik kesintilerinin kendilerinden kaynaklanmadığını söyledi. 



Genel merkezinin bulunduğu Konya ile birlikte Karaman, Aksaray, Niğde, Nevşehir ve Kırşehir illerinde elektrik dağıtım hizmeti veren MEDAŞ’ın genel müdürü Muhittin Murat, Meram Elektrik Perakende Satış A.Ş. (MEPAŞ) Genel Müdürü Erol Uçmazbaş ve diğer şirket yetkilileri ile birlikte iftar yemeğinde basın mensuplarıyla bir araya geldi.



İftar yemeği sonrası toplantıda konuşan MEDAŞ Genel Müdürü Muhittin Murat, bu yıl için 209 milyon TL’lik yatırım bütçeleri olduğunu, bunun 110 milyon TL’sinin sadece Konya iline ayrıldığını belirtti. Bu yıl için 386 proje yürüttüklerini anlatan Murat, amaçlarının kesintileri en aza indirmek olduğunu vurguladı.



Son günlerde elektrik kesintileri nedeniyle haksız eleştirilerin hedefi olduklarını ifade eden Murat, kesintilerin ulusal enterkonnekte sisteminden (Türkiye Elektrik Sistemi) kaynaklandığını açıkladı.


Murat, “Kesintiden dolayı MEDAŞ’ın haksız yere suçlandığını gördük. Kesintilerin kaynağı biz değiliz. Kesintilerin kaynağı, ulusal enterkonnekte sistemimizdeki arızadan ileri gelmekte. Son bir ay içerisinde bu üç defa tekrar edildi ama bizim hiçbir şekilde müdahalemiz söz konusu değil. Tabii ki, bu arada bizim faaliyetlerimiz içerisinde eksiklerimiz, aksaklıklar olamaz mı?, olur. Ama bunlarında telafisini mümkün olduğu kadar yapmaya çalışıyor ve bölgemizde tabiri caizse teknolojiyi sahaya indirerek yeni projelerimizi, akıllı sistemlerimizi yatırımlarımızla birleştirerek hizmetlerimizi kaliteli bir hale getirmeye çalışıyoruz. Bu manada MEDAŞ olarak özverili bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz. Amacımız müşteri memnuniyetini tesis etmek, vatandaşın şikayetini minimize edebilmektir. Bunu yapabilirsek ne mutlu bize” dedi.




Hakarete varan eleştiriler nedeniyle sitemini de ileten Murat, “Bizden kaynaklanmayan bir nedenle öyle bir suçlamışız ki, hakarete varacak şekilde suçlanmalarla karşı karşıya kalmışız. Bunu hak etmiyoruz gibi geliyor bana. Bizim amacımız hizmet etmek. Planlı kesintileri zaten abonelerimize ilanla duyuruyoruz” diye konuştu.


MEPAŞ Genel Müdürü Erol Uçmazbaş bir soru üzerine, firmanın vergi dairesinin Konya’ya taşınmasıyla ilgili sürecin devam ettiğini bildirdi. Uçmazbaş, “Vergi dairesinin Konya’ya taşınması çalışması sürüyor. Ancak daha sonra bildiğiniz üzere MEDAŞ’ın ayrışması gündeme geldi, kısmi bölünmesi. Kısmi bölünmeden dolayı MEPAŞ doğdu. Dolayısıyla bu vergi dairesinin taşınması işi biraz gecikti. Buna ilişkin EPDK’dan onayı ve ticaret sicillerinde tescil edilmesi belli süreç isteyen şeyler. Çalışmalar en kısa sürede sonuçlanacak” şeklinde konuştu.








Editör: TE Bilişim