Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce Bin 108 proje arasından yapılan değerlendirmeler sonucunda, 137 proje hibe desteği almaya hak kazanırken, Niğde’den ise 2 okulun projesi değerlendirmeye alınarak hibe almaya hak kazandı.

Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce, Anadolu İmam Hatip Lisesi ve İmam Hatip Ortaokullarında öğrenim gören öğrencilerin akademik başarı, bilimsel, sosyal, kültürel, sportif ve sanatsal faaliyetler ile millî, manevi, ahlaki, insani ve kültürel değerleri benimseyen ve koruyan bireyler yetiştirilmesi amacıyla yürütülen "Eğitimde Rehberlik ve Destekleme Modeli (ERDEM) Destek 2021 Programından hibe desteği almaya hak kazanan "Benim Kanalım Benim Dijital Dünyam'' adlı projenin açılışı yapıldı.

Türkiye genelinde bin 108 proje arasında yapılan değerlendirmeler sonucu, 137 proje hibe desteği almaya hak kazandı. Niğde'den Bor Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi hibe kapsamında 24 bin Türk lirası destek aldı.

Açılışa Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, Bor İlçe Milli Eğitim Müdürü Celalettin Özüdoğru, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katılmıştır.

Niğde'de sağanak yağış: Caddeler göle döndü Niğde'de sağanak yağış: Caddeler göle döndü

Açılışta Konuşan Okul Müdürü Sayın Yasin Şanlıtürk: " Erdem Destek 2021 programına okullardan yoğun ilgi gösterildi. Destek programına başvuru yapan 1.108 proje arasından yapılan değerlendirmeler sonucunda, 137 proje hibe desteği almaya hak kazandı. Niğde'de destek almaya hak kazanan 2 okulumuzdan biri Şehit Ömer Halisdemir Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak bizim okulumuz olmuştur. Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce 24 bin TL bütçe ile okulumuza, ilimizde ilk olduğunu düşündüğümüz, canlı yayın yapılabilecek bir stüdyo kazandırdık. Bu anlamda kanalımızın eğitim noktasında faydalı olacağını düşünüyorum." dedi.

Proje desteği ile kurulan stüdyoda ilk canlı yayını ise Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar yaptı.

Niğde İl Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, okula proje kapsamında canlı yayın stüdyosu kazandıran okul idaresine, öğretmen ve öğrencilere teşekkür ederek çalışmalarında başarılar diledi.

Editör: TE Bilişim