Niğde Manavlar Odası Başkanı Erdoğan Aykin, marketlerin kaldırım işgallerine dikkat çekerek, görüntü kirliliği oluşturan bu duruma karşı belediyeyi harekete geçmeye çağırdı.

Haber- Kamera: Gökhan ÖZBEK

Niğde Manavlar Odası Başkanı Erdoğan Aykin, yaptığı açıklamada pazarcı esnafının zor  koşullarda para kazandığını fakat denetimlerin eksik yapılmasından dolayı haksız kazanç elde eden kesimlerin ortaya çıktığı ifade etti.


Aykin açıklamasında; “Mevcut hal yasası maalesef belediye tarafından icra edilmiyor. Normalde pazarda satılan her türlü yaş ve kuru sebze ve meyve Niğde Toptancı Haline girmesi gerek! Fakat ne belediye, ne maliye bu konuda üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmiyor. Niğde Belediyesi ile konu ile ilgili taleplerimizi dile getirdik. Sonuç bekliyoruz!” dedi.

Erdoğan Aykin, özellikle yerel marketlerin dükkan önlerinin panayıra döndüğüne dikkat çekerek, kaldırım işgali ile, yaya güvenliğini, trafiği ve çevreye zarar verdiğini ifade ederek “Maalesef belediye bu konuda denetimlerini sağlıklı yapmıyor. Marketlerin önü panayıra dönmüş. Bu konuda Niğde’mize yakışan bir şekilde düzenleme bekliyoruz” dedi.

15 Ocak’ta yapılacak olan Niğde Manavlar Odası Olağan Genel Kurulunda yeniden aday olacağını ifade eden Aykin, tüm üyelerini odalarına sahip çıkmasını dileyerek, şölen havasında geçecek bir genel kurulla manavlara hizmet etmeye devam edeceklerini ifade etti.


 

Editör: TE Bilişim