Niğde Valisi Yılmaz Şimşek Başkanlığında Niğde’nin marka bir kent olması yolunda son bir yıl içerisinde büyük bir çalışma başlatılmış farklı kentlerde arama konferansları düzenlenmişti.  Bu doğrultuda Marka Kent Niğde projesi Çalıştayı Vali Şimşek başkanlığında Grand hotelde yapıldı.

Niğde Grand Hotelde yapılan Marka Kent Niğde Proje çalıştayın açılışında konuşan Vali Yılmaz Şimşek; “ ilimizde bir yıl önce bir proje başlattık. Marka Şehir Niğde projesinin startını bir yıl önce verdik ve bugün itibariyle de önemli bir aşamaya gelmiş bulunmaktayız. Bugüne kadar yapmış olduğumuz anketlerin ve değişik illerde yapmış olduğumuz çalışmaların neticesini ortaya koyarak Niğde’mizin marka kimliğini oluşturması anlamında bugün itibariyle bir yol haritası belirlenecek. Projemizin ilimize hayırlı olmasını ve beklediğimiz amaçlara hizmet etmesini diliyorum” dedi.

Vali Yılmaz katılımcıları Niğde hakkında bilgilendirme sunumu yaptıktan sonra, Niğde belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Yiğit Kentleşmede Mevcut durum ve hedefler hakkında katılımcılara bilgi verdi. Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu ise katılımcılara Niğde’nin ekonomik görünümü hakkında sunum yaptı. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinden Doç. Dr. Nevzat Topal ise İlimizin Tarihi hakkında katılımcıları bilgilendirdi.
Marka Kent Niğde Projesinin Çalıştayı, Proje ekibi tarafından Saha Araştırmalarının sonuçlarının paylaşımı ve Niğde’nin Marka kimliğinin belirlenmesiyle devam eden çalıştay Markalaşma yol haritasının görüşülmesiyle çalıştay sona erdi.

 


 
 
Editör: TE Bilişim