Niğde İl Genel Eski Başkanı Mahmut Peşin  24 Temmuz Basın Bayramı nedeni ile bir mesaj yayınladı. 

Mahmut Peşin mesajında ; “Düşünce ve ifade özgürlüğünün en etkili aracı, vatandaşlarımızın olaylardan ve gündemlerden doğru bir şekilde haber alma kaynağı durumunda bulunan basın, demokrasimizin vazgeçilmez en önemli kurumlarından biridir.

Tarihin her döneminde milletin gözü, kulağı ve sesi olan basın kamuoyunun haber alma hakkına katkıda bulunma görevini ilkeli ve tarafsız gazetecilik anlayışı içerisinde başarı ile yerine getirmiştir.

Özellikle bu günlerde Ülkemizin bölünmez bütünlüğüne kast eden hain ve cuntacı darbe girişimi sırasındaki basının vakurlu ve bilinçli duruşu önemini bir kez daha göstermiştir.

Bölgemizde yaşanan olaylardan ve gelişmelerden haberdar olmamızı sağlayan, İlimizin sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine katkılar sağlayan yerel basınımızın, özveri içerisinde yerine getirdikleri görevlerini, bundan sonra da İlimizin gelişip güzelleşmesi yönünde el ele verip hep birlikte çalışıp yerine getireceğimize inancım tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm basın mensuplarımızın “24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını” kutlar, sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum.”" dedi. 
 

Editör: TE Bilişim