Diyanet İşleri başkanlığı’nın 1989 yılında başlattığı ve her yıl 14-20 nisan tarihleri arası sabit kıldığı hafta olarak kutlanmakta. Peygamber efendimizin gerçek doğum günü Hicri takvimdeki Rebiülevvel ayının 12. gününün sabahı dünyaya gelmiştir. 11.gece Mevlid kandili olarak islam alemi tarafından kutlanmakta.   

Kutlu Doğum Haftası kutlamalarında bu yıl 5 Şubat Ortaokulu hızlı davrandı. Niğde 5 Şubat ortaokulu kutlu doğum haftası nedeniyle bir program düzenledi. 

Kültür Merkezi konferans salonunda düzenlenen programda öğrenciler ilahilerle Hz. Muhammed (sav) Efendimizin doğumunu yad ettiler.  Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra okul öğrencileri Kuran-ı Kerim okudu. Daha sonra öğrencilerin oluşturduğu ilahi gurubu birbirinden güzel ilahileri seslendirdi.

  Program kapsamında Erciyes Üniversitesi Edebiyat Fakültesi dekan yardımcısı Doç. Dr. Muhittin Kapanşahin, konferans verdi.


 Doç. Dr. Muhittin Kapanşahin konuşmasında şunları söyledi; “Onu anlamalıyız. Onu tanımalıyız ki, onu müteakiben sevmeliyiz. Rabbimiz bir ayeti kelimede buyuruyor ki,  “İnsanlardan kimi vardır ki Allahtan başka varlıkları Allaha denk kabul edip Allah'ı sever gibi severler. İman edenler ise en çok Allah'ı sevendir. Allah'ın kıyaslaması bu ve insanlardan öyleleri vardır ki bu sevgiyi nereye kullanacağını bilmezler ve sanki Allah’ı seviyormuş gibi Allaha denk tuttuklarını severler, makamları, mevkileri severler, zenginliği, malı, mülkü severler halbuki sevgiye layık olan, sevilmeye en hak sahibi olan Allah-u tealadır.

  İman edenler ise en çok Allah'ı sevenlerdir. Yine Allah'ın dışındakilerde sevilebilir. Peygamberi de sevilecek, kardeş, ahbap, dostta sevilecek. Ama onlar hiçbirini Allah sevgisinin önüne geçirilebilecek sevgi olmaz olmamalıdır. Allah’ı seviyorsanız bana uyun ki Allah ta sizi sevsin günahlarınızı bağışların diyor. Allah çok bağışlayan ve çok esirgeyendir” dedi.



Editör: TE Bilişim