Yüce Milletimizin bağımsızlığı uğruna gösterdiği sarsılmaz azim ve kararlılığın tüm dünyaya ilan edildiği 30 Ağustos Zaferi’nin 98. Yıldönümü,  Niğde Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle kutlandı.

Törene,  Vali  Yılmaz Şimşek, AK Parti Niğde Milletvekilleri Yavuz Ergun ve Selim Gültekin, Niğde Belediye Başkan Vekili Mustafa Giray, Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Önder Yeniçeri, Adalet Komisyonu Başkanı Ömer Dadal, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhsin Kar, Baro Başkanı Osman Çimen, Jandarma Komutanı J. Albay Garip Gümüş, İl Emniyet Müdürü Ömer Faruk Karataş, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, siyasi parti temsilcileri ve askeri erkan katıldı.

Niğde Valisi  Yılmaz Şimşek’in ve Niğde Belediye Başkan Vekili Mustafa Giray’ın Atatürk Anıtına çelenk sunmalarıyla başlayan tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

Tören günün anlam ve önemine değinen konuşmanın J. Teğmen Mehmet Efe Sevil tarafından yapılması ve şiirlerin okunması ile son buldu.

Editör: TE Bilişim