Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan Niğde’de Kurban Bayramı öncesinde yapılan hazırlıklara ilişkin değerlendirmede bulundu.
 
Kurban Hizmetleri Komisyonu Kararları içinde Belediye üzerine düşen tüm görevleri titizlikle yerine getireceklerini vurgulayan Akdoğan, vatandaşların kurbanlarını kesebilecekleri yedi ayrı nokta belirlendiğini söyledi. Akdoğan hem kendi sağlıkları, hem de çevre temizliği için vatandaşlardan bu noktaların dışındaki kamuya açık alanlarda kurban kesmemelerini istedi.
 
Kurban Hizmetleri Komisyonunun Pazartesi Pazarı yanındaki Eski Köy Garaji, Yeni Niğde Evleri yanında bulunan Cuma Pazarı, Yeşilburç Yolu üzerinde bulunan Kapalı Pazar Yeri, Özbelde mevkii Hakan spor tesisleri önü, Selçuk Mahallesi Salı pazarı önündeki boş alan, Afife Camii Yanı Eski Zahire pazarı, Tarım Açık Cezaevi Mezbahanesini kesim noktaları olarak belirlediğini açıklayan Akdoğan “Umuma açık yerlerde, parklarda ve caddelerde, meydanlarda ve sokaklarda kurban kesimi yapılmayacaktır. Kesim alanlarının dışında kesim yapılmaması noktasında zabıta ekiplerimiz bayram süresince denetim yapacaklar” dedi.
 
Niğde Belediyesi olarak kesim alanlarında temizlikle ilgili olarak her türlü önlemi aldıklarını dile getiren Akdoğan şöyle konuştu: “Kurban atıklarımızın toplanması ile ilgili gerek poşet dağıtımı gerekse kesim yapılacak alanların temizliği ile ilgili tedbirlerin alınması konusunda belediyemiz üzerine düşen vazifeyi yapacak” şeklinde konuştu.



Editör: TE Bilişim