Türk Hava Kurumu (THK)  Niğde Şube Başkanı Muammer Çelik, Her yıl olduğu gibi bu yılda Türk Hava Kurumu olarak Kurban bayramında deri toplayacaklarını ve toplanan deri ve yapılan yardımların eğitime harcadıklarını, bu yılda her yıl olduğu gibi ilk ve ana okullara boya kitabı, defter ve kalem dağıtarak eğitime destek olacaklarını söyledi.

Türk Hava Kurumu (THK)  Niğde Şube Başkanı Muammer Çelik ; “Yangın söndürme uçaklarıyla yurt çapında görev yapan, ambulans helikopterleriyle hasta organ nakli yapan, ülkemizin sivil havacılığına pilot ve kalifiye personel yetiştiren, yüzbinlerce gencimize çeşitli dallarda havacılık eğitimi veren bu müstesna kurumda hizmet vereceğimden onur duyuyorum. İlimizde havacılık faaliyetlerini daha etkin kullanmaya gayret edeceğiz ve her zaman devletimizle ve milletimizle el ele gönül gönüle olacağız. Ayrıca ramazan ayı dolayısıyla gerek okullarımızda gerek muhtarlık vasıtasıyla dağıtıla fitre zarflarımıza vatandaşlarımızdan duyarlı olmasını bekliyoruz” dedi.

Çelik, “ Her yıl olduğu gibi Türk Hava Kurumu olarak bu kurban bayramında da THK adına deri toplayacağız. Derilerden elde edilen gelirlerin Türkiye genelinde kullanmak üzere alınacak olan yangın söndürme uçakları, hava ambulansları, havacılığa gönül veren gençler ve ilk ve ana okul öğrencilerimizin eğitimlerine harcayacağımız gibi havacılığa gönül veren gençler için açılan ücretsiz kursların masraflarına harcanacağını ifade etti.  
Toplanan bağışlar genel merkezden bölünerek dağıtıldığını belirten Çelik; “ Bağışların yüzde 50’sinin Sosyal Yardımlaşmaya yüzde 4’ü Kızılay’a bunların akabinde Diyanet ve Çocuk Esirgemeye pay ediliyor” diye konuştu.

Biz kamu yararına çalışan vakıf hatta dernek statüsündeyiz diyen Çelik; “ Genel Merkezde toplanan yardımların asla bize geri dönüşü olmuyor. Dediğim gibi toplanan yardımların Genel Merkezde paydaşlarla pay ediliyor. Bizde sadece toplama yetkisi bulunuyor. THK olarak ülke genelinde olduğu gibi Niğde il merkezi ilçeler köy ve kasabalarda muhtarlarımız başkanlarımız ve vatandaşlarımız ile birlikte çalışarak yardımları topluyoruz. Bazı vatandaşlar kendileri yardım getiriyor veya bağış yapıyor bu vatandaşlarımızdan biz makbuz karşılığı yine bağışlarını alıyoruz. Köylerden muhtarlarımız yapılan bağışları getiriyor” dedi.

Çelik, “Bu yıl THK olarak topladığımız yardımlardan ilkokul ve ana okul öğrencilerimiz için boyama kitabı, kalem ve defter dağıtıyoruz. Köylerden gelen muhtarlarımıza vererek köy okullarında okuyacak olan minik öğrencilerimizi eğitime teşvik etmek ve THK tanımalarından dolayı böyle bir çalışma yapıyoruz” şeklinde konuştu
 
 
Editör: TE Bilişim