Kur’an Evi Derneği’ne göre KADIN

Kur’an Evi Derneği olarak “dünya kadınlar günü” münasebetiyle, konuyla ilgili görüşlerimiz şu şekildedir. Kamu oyuna saygıyla duyurulur.

1.      Temel hak ve özgürlükler açısından kadının erkekten hiçbir farkı yoktur. Dolayısıyla temel hak ve özgürlükler açısından erkeklerin lütfunu beklemeleri gibi bir durum söz konusu olamaz. Böyle bir durum varsa, kadınlar hak gaspına uğramışlardır. Hak gaspına uğramaları sonucu, bu haksızlığın ve mağduriyetin ortadan kaldırılması için duyarlı erkek ve kadınların vereceği her türlü meşru (yasal) mücadele kutsaldır, saygıdeğerdir, desteklenmelidir.

2.      Kadının; çalışma hayatı, siyasi ve toplumsal alanın her kademesinde görev alıp almama tercihine sahip olduğu gibi, dini anlamda da inanıp inanmama, inancının gereklerini yerine getirip getirmeme temel inanç özgürlükleri arasındadır. Hiç kimsenin kadın adına karar verme veya kadına dayatma hakkı ve yetkisi yoktur.

3.      Çalışma hayatı, siyasi ve toplumsal alanın her kademesinde kadın aleyhine olan düzenlemeler gözden geçirilmelidir. Hayatın her alanında kadının bir obje olarak sunulmasına asla fırsat verilmemelidir. Kadının şahsiyetini, kişiliğini, onurunu zedeleyecek, kadını köleleştirecek her türlü tutum ve davranıştan uzak durulmalı, aynı zamanda da kadını evinden ve annelik sorumluluğundan koparabilecek yaklaşımlara fırsat verilmemelidir.

4.      Kadınlar her türlü olumsuz yaftalardan da uzaktır. “Erkeği ayartan”, “âdemin ayağını kaydıran”, “asla reşit olamayan (kendi hakkında karar verebilme anlamında), “aklı ermeyen”, “temsil kabiliyeti noksan” gibi yakıştırmalar, kadına yüklenilen olumsuz kadın algısının patolojik uzantısı olarak varlığını sürdürmektedir.

            Kadına, kadın olmasından dolayı yüklenen olumsuz her tutum ve davranış, insanlık tarihinin fıtrat dışında oluşturduğu kültürün yansımasının günümüze uzantısıdır. 

            Kadın ve çocuk mağduriyet ve istismarları kadın ve çocuk olmanın sonucu değil hastalıklı bir aklın (şeytani aklın) onlara yüklediği mana, anlam ve bakış açısıyla ilgili bir husustur.

            Bu vesileyle tüm kadınlarımıza aileleriyle beraber mutlu ve huzurlu bir ömür, dünya ve ahiret mutluluğunu Allah’tan diliyorum.  

                                                                                                                          Savaş ÖREN

                                                                                                                 Kur’an Evi Derneği Başkanı

                                                                                                                               NİĞDE

Editör: TE Bilişim