Kur’an Evi Derneği başkanı Savaş ÖREN ve yönetim kurulu üyesi Birdal AKPINAR, beraberinde Niğde’ye konferans vermek üzere gelen İstanbul Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Temel İslâm Bilimleri İslâm Hukuku Ana Bilim Dalı Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Fatih ORUM’la birlikte Niğde Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa BAYRAK’ı ziyarette bulundular.

 

            Ziyaret esnasında toplumların kalkınmasında, gelişmesinde dünya devletleri arasında saygın bir şekilde yer almasında, bilimin ve bilim üreten üniversitelerin önemi dile getirildi. Niğde’mizin de aynı zamanda bir üniversite şehri olduğu, üniversitenin bölümleriyle gençliğin bilimle donatılması anlamında üniversiteler arasında saygın bir yerinin olduğu dile getirildi.

 

            Dernek Başkanı Savaş ÖREN, aynı zamanda bir üniversite şehri olan Niğde Üniversitesi bünyesinde, toplumun manevi dinamiklerin başında yer alan din ve din öğretimiyle ilgili “İslâm’ı İlimler Fakültesi’nin” yer alması hem üniversitemize hem de ilimize bir zenginlik katacağını dile getirdi.

 

            Görüşme sonunda Yrd. Doç. Dr. Fatih ORUM’un kaleme aldığı “Kur’an ve Sünnet Temelinde Kur’an’ı Anlama Usulü” kitabı rektör yardımcısı Prof. Dr. Mustafa BAYRAK’a takdim edildi.

 

Editör: TE Bilişim