Niğde Kur’an Evi Derneği Başkanı Savaş Ören Kadir Gecesi nedeniyle bir mesaj yayınladı. 

Savaş Ören mesajında ; 

Kadir gecesi; Allah’ın son bir defa, vahyiyle/mesajıyla insanlığa kılavuzluk/rehberlik etmeye başladığı gecedir.

İnsanlık hayatının kurtuluşu, Kadir Gecenin Aydınlığıyla/Kur’an’ladır.

Kur’an Allah’ın insanoğluna uzattığı/gösterdiği en sağlam ve şaşmaz yol haritasıdır.

 Esteîzü Billâh; Ramazan ayı, içinde insanlara doğru yolu gösteren, doğru ile yanlışı birbirinden ayırıp açıklayan, bir rehber olmak üzere Kur’an’ın indirildiği aydır....” Bakara 2/185

İnsanoğlunun tüm maddi ve manevi problemlerinden arınması, dünya ve ahıret mutluluğunu kâmil manada sağlaması, ancak ve ancak Allah’ın yol göstericiliğiyle yani ilahi vahyin rehberliğinde gerçekleşecektir. Bu yol nebilerin davet ettikleri yani ilahi mesajın/Kur’an’ın yoludur.

Doğruya yönelmede, problemlerin çözümünde, dünyada barışı, mutluluğu, huzuru yakalamada ve haksızlıkları, dünya nimetlerinden adalet ölçüsünde yararlanma, zalimlikleri önlemede  bunun görmezlikten gelinmesi, sadece problemleri ve sıkıntıları beraberinde getirecek ve bunun dışında her arayış insanoğlunu yeni çıkmazlar ve dönüşü olmayan pişmanlıklarla karşı karşıya bırakacaktır.

 Onun için, Ramazan Ayı ve içindeki Kadir gecesinin önemini aldığı, hak ve batılı ayırt eden tek ölçünün (Furkan’ın/Kur’an’ın), hayatımızın her alanına, anlaşılarak girmesi, müslüman diyarları barışın, huzurun, güvenin, adaletin, insani medeniyetin çekim alanına dönüştürecek, insanlık insanlığıyla tekrar buluşacaktır.

İşte bu ayın ve içindeki Kadir Gecesinin böyle algılanarak;Kur’an’ın bizden istediği iman, Salih Amel ve şirkten uzak durma hedeflerine yönelme, Kur’an’la içerik, samimiyet, tefekkür, ilmi zihniyet ve evrensel insanlığa sunulan ilahi proje olarak, başta tüm bilim alanları olmak üzere bunun farkına varılması, buluşulması, arzumuz, temennimiz, dileğimiz ve duamızdır.

 “Ey insanlar! İşte, size Rabbinizden bir öğüt, gönüller derdine bir şifa, inananlara bir kılavuz ve bir rahmet geldi.” Yunus 10/57
“Elif, lâm, râ. Bu, Rabblerinin izniyle insanları karanlıklardan aydınlığa, yani her şeye galip ve övgüye lâyık olan Allah'ın yoluna çıkarman için sana indirdiğimiz bir kitaptır.” İbrahim 14/1

Vahyin rehberliğinde  hayatını inşa eden birey ve toplumlara Allah değer verecek, sıkıntılarını giderecek, ummadıkları yerlerden onları destekleyecek, rızaklandıracak, önder kılacak, ahirette ise onları bitmez tükenmez nimetlerle ödüllendirecektir.

Hedefimiz “dini Allah’a has kılarak” ve “Allah’a karşı sürekli sorumluluk bilincinde” (takva), ödüllendirilenler arasında olma arzu, istek ve yönelişimiz olmalıdır.
Asıl başarı bunu elde etmektir. İşte asıl kurtuluş da budur.
 
Editör: TE Bilişim