30 Mart’ta yapılan seçimle 5 yıl sonra yeniden muhtar seçilen Bilgehan Güney, mazbatasını alarak çalışmalarına başladı.


Haber- Foto: Gökhan ÖZBEK

Çıkarılan yerel yönetimler yasası ile köy statüsünden çıkarılarak Niğde Belediyesi’ne bağlanan Kumluca’da 30 Mart 2014’de yapılan yerel seçimlerinde aday olan Bilgehan Güney kazandı.

2004-2009 yılları arasında Kumluca Köyü Muhtarlığı yapan, 2007-2010 yılları arasında Belediye İş Sendikası Niğde Şube Başkanlığı yaparak hizmetlerine devam eden Güney, Kumluca için projelerini açıkladı.

Güney; Kumluca’nın Niğde ile entegrasyonunu sağlayacaklarını ifade ederek; “Hizmet gelmesi noktasında Niğde Belediyesi ile ortak çalışmalar yürüteceğiz. Bu süre zarfında alt yapıdan, üst yapıya, imardan çevreye, yollardan park ve bahçelere kadar Niğde Belediyesi’nin bu bölgeye özel hizmet etmesini sağlayacağız” dedi. Bu eksende yeniden Niğde Belediye Başkanı olarak Niğde’ye hizmet etmek için seçilen Faruk Akdoğan’ın da desteklerini esirgemeyeceğinden kuşkusu olmadığını ifade eden Güney, tüm sorunlara çözüm üreteceklerini vurguladı.

Kumluca’nın öncül sorunu olarak eğitim sorunu olduğuna dikkat çekerek, Milli Eğitim’in okullarına yatırım yapmasını beklediğini ifade ederek, okulun modern dersliklere kavuşması, akıllı tahtaların olması, ısıtmanın kalorifere geçilmesi gibi yapısal değişikliklere eğitimin önündeki engellerinin kalkacağını da aktardı.

Kumluca’nın Hançerli ile sınırları arasında kalan arazinin T.C. Çevre ve Şehircilik ve  İmar Bakanlığı tarafından rezerv alan ilan edildiğine dikkat çekerek, önümüzdeki günlerde Kumluca Mahallesi’nin yıldızının parlayacağını, kontrollü, çevre konseptinden kopmadan kentleşmenin yaşanacağına dikkat çekerek, kısa süre içinde Niğde’nin parlayan yıldızı olacağına da aktardı.

Mazbatasını alarak çalışmalarına başladığını ifade eden Bilgehan Güney, mahallede yaşayanlara ait bir veri tabanı oluşturacağını böylece ihtiyaç sahipleri, engelliler ve dezavantajlı kişilere kamu olanakları ile hızlıca ulaşacaklarını ifade ederek, Kumluca Mahallesi’nde yaşayan insanların istihdam edilmesi noktasında özel çalışma sergileyeceğini ekleyerek, 30 Mart’ta kendisine destek olan ve olmayan tüm Kumlucalılara teşekkür ederek, bu süreçten sonra onların muhtarı olarak aktif çalışma sergileyeceğini ifade etti.

 

Editör: TE Bilişim