Konferansa; Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığından Sanayi ve Teknoloji Uzmanı Yunus Özmodanlı, TÜBİTAK TEYDEB’ den Uzman Yardımcı Murat Yıldırım, Niğde KOSGEB İl Müdürü Haşim Karaman ile öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Konferansta konuşan Sanayi ve Teknoloji Uzmanı Yunus Özmodanlı, Üniversite öğrencilerine KOSGEB destekleri konusunda önemli bilgiler aktardı. KOSGEB kapsamında sürdürülen destek programlarından bahseden Özmodanlı 2006 yılında San-tez, 2009 yılında Tekno girişim, 2013 yılında Teknopazar ve 2014 yılında Tekno yatırım olmak üzere bu zamana kadar gerçekleştirilen destek programlarından bahsetti.


San-tez destek programı ile üniversitelerdeki akademik bilginin sanayinin ihtiyaçlarını karşılayacak ticari bir ürüne dönüşmesinin hedeflendiğini belirten Özmodanlı, Teknogirişim destek programına ilişkin olarak ise “Yeni ve yenilikçi iş fikirleri olan genç girişimcilerin bu iş fikirlerini katma değer ve nitelikli istihdam yaratma potansiyeli yüksek teşebbüslere dönüştürebilmeleri için çekirdek sermaye sağlanarak desteklenmesi amaçlanmaktadır” dedi.

TÜBİTAK TEYDEB’ den Uzman Yardımcısı Murat Yıldırım ise konuşmasında TÜBİTAK TEYDEB Ar-Ge ve Yenilik Destek Programlarını anlattı. Yıldırım, programların amacı, kimlerin başvurabileceği, destek miktarları ve TEYDEB destekli projelerde sağlanan vergi avantajları hakkında katılımcılara bilgi verdi.

Niğde KOSGEB Kobi Uzmanı Ender Songur ise KOSGEB destekleri hakkında bilgi verdi. Sunumun ardından Songur katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.
Editör: TE Bilişim