CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Konya Ovası Projesi (KOP) kapsamındaki illerde yetiştirilen bitkisel ürünlerin, pazardaki payının artırılması gerektiğini söyledi. 

FASULYE, KİRAZ, ÇİLEK, ÜZÜM…
Gürer, konuyla ilgili olarak Ticaret Bakanlığına soru önergesine yöneltti. Niğde, Konya, Aksaray ve Karaman illerini kapsayan KOP bölgesi illerinde yetiştirilen fasulye, kiraz, çilek, üzüm ve üretilen peynirin katma değeri yüksek ürünler olduğuna dikkat çeken Gürer, Ticaret Bakanlığının bu ürünlerin pazardaki payının artırılmasına yönelik bir çalışma yapıp yapmadığını sordu. Gürer, yazılı soru önergesinde, böyle bir çalışma yapılmış ise bu ürünlerin son 5 yıl içindeki rekabet gücündü oluşan değişimin açıklanmasını istedi. 

BAKAN PEKCAN: “TEDARİK ZİNCİRİ KISALTILACAK”
CHP Milletvekili Gürer’in önergesini yanıtlayan Ticaret Bakana Ruhsar Pekcan, üretici ve üretici örgütlerinin pazarlama aşamasında daha etkin hale getirilmesi ve tedarik zincirinin kısaltılmasına yönelik çalışmaların yürütülmekte olduğunu bildirdi. 

GÜRER: “ÜRETECİ VE TÜKETİCİ, ARACILARIN İNSAFINA BIRAKILMAMALI”
Niğde Milletvekili Gürer, Ticaret Bakanlığının yapacağı bu çalışmaların bir an önce başlatılması gerektiğini söyledi. KOP bölgesinde yetiştirilen bitkisel ürünlerin katma değeri yüksek olmasına rağmen, aracılık sistemi nedeniyle pazardaki rekabet payının düşük olduğuna dikkat çeken Gürer, “Ticaret Bakanlığı, tedarik zincirinin kısaltılmasına yönelik bir çalışma yapacağını açıklıyor. Bu konuda yapılacak çalışmaların hemen başlatılması ve üreticiden tüketiciye gelene kadar ürün fiyatlarının 4-5 kat yükselmesi önlenmelidir. Böylece hem üretici hem de tüketici aracılık sisteminden kaynaklanan olumsuzluklardan kurtarılmalıdır” dedi. 
 
 
 
Editör: TE Bilişim