Niğde’nin de aralarında bulunduğu Konya, Aksaray ve Karaman illerini kapsayan Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu Niğde Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. Adnan Görür’ü makamında ziyaret etti.

 

Ziyarette Konya Ovası Projesi Bölge Kalkınma İdaresi ile ilgili bilgiler veren  Prof. Dr. Mehmet Babaoğlu; idarenin Kalkınma Bakanlığına bağlı ve tüzel kişiliğe sahip olduğunu belirterek; Konya Ovası Projesinin uygulamalarını yerinde koordine etmek amacıyla kurulduğunu anlattı.

 

Projenin Konya, Karaman, Aksaray ve Niğde İllerinin 61 bin km2’lik kırsal ve kentsel tüm alanlarını kapsadığını ifade eden Babaoğlu, bu illerde bölgesel kalkınmayı sağlama yolunda sadece tarım ve kırsal kalkınma değil diğer alanlarda kamu yatırımlarının da planlama, koordinasyon, izleme ve değerlendirme faaliyetlerinin KOP tarafından yürütüldüğünü belirtti.

 

Ziyaretten memnun olduğunu belirterek teşekkür eden Rektör Prof. Dr. Adnan Görür de, KOP’un çalışmalarına üniversite olarak destek olacaklarını söyledi. 



Editör: TE Bilişim