Kitreli Kasabasına meydan çeşmesi inşaası tamamlanma aşamasına geldi. Ankara’da Kitrelili Kudret Bayhan katkıları ile yapılan çeşme bölgede  güzel bir görünüm yarattı. Kitreli Belediye Başkanı Şefik Aydoğan  kasabada ihtiyaç olan konularda belediye ve hak dayanışması içinde olduklarını belirterek hayırseverlerin kasabaya katkılarını önemsediklerini söyledi. Başkan  Şefik Aydoğan şöyle dedi-“ Kitreli kasabamız tarihin izleri taşıyan, doğal güzelliği ile de ilgi bulan önemli bir merkezdir.


Kasabamızda farklı kentlerde iş adamlarımız ve burokratlarımızda vardır. Yaz aylarında kasabamıza gurbetteki hemşehrilerimizde gelmesi ile nufus artmaktadır. Kasaba meydanında bir çeşme ihtiyacı vardı.  Bu anlamda hemşehrimiz Kudret Baykan katkıları ile çeşme yapımına başladık. Tamamlayarak hizmete vereceğiz.  Ayrıca gölet yakınında da bir çeşme yaptık.Ani  vefatı ile hepimizde derin üzüntü bırakan başkanımız Abdullah Şener sonrasında başlatılmış işleri sürdürürken yeni ihtiyaçları da saptayarak  yapma çabasındayız. Kitreli için olması gereken her hizmeti yerine getirmeye çaba harcıyoruz. Ağaçlandırma çalışmalarımız devam ediyor.  Şifalı sularımızında değer bulması için girişimlere devm ediyoruz.Turizm açısındanda kasabamızın ilgi bulmasına da uğraş veriyoruz.Kitreli geleceğin çekim merkezi kılmak için uğraşıyoruz”dedi.

 

 Kitreli Kasabası ziyaret eden Araştırmacı Yazar Ömer Fethi Gürer ve Eğitsen Kurucu Başkanı Ferit Aydoğan ile birlikte Başkan     Abdullah Şener Mezarını da ziyaret eden Şefik Aydoğan kasabamıza önemli hizmetler getiren başkanımızın yolunda her çaba ve çalışmayı kasabamız için yapmaya devam edeceğiz diye konuştu.Araştırmacı yazar Ömer Fethi Gürer’de Kitreli Kasabası  Asma Kayalıkları ,Meşelik,Uyuz Göleti bölgeleri ile merkezde kilise, cami gibi eserleri ile önemli bir merkez olduğuna dikkat çekerek belediye olarak kasabada önemli hizmetler yapılmaktadır.Kitreli için gelecek tanıtım ve yörenin değerlerinin faydalı kılınmasıdır. Uyuz Göleti bölgesinde mutlaka bir tesis yapılması ve buradaki şifalı su kaynakları değer bulması gereklidir. İl Özel İdare bu anlamda Kitreli Kasabasına destek sağlamalıdır. Kitreli Kasabası Başkan Abdullah Şener çok değerli bir dostumdu. Anî vefatından hepimiz şok olduk. Tek tesellimiz belediye başkanlığına gelen Şefik Aydoğan’ında aynı çaba ve gayret içinde kasabaya hizmet etmesidir.  Şefik Aydoğan Başkanda kasaba için faydalı işler yapıyor. Son olarak Kudret Baykan yaptırdığı çeşmede meydana ayrı bir güzellik katmış. Hemşehrimizi de kutluyorum”dedi.

 

Eğit SEN Kurucu başkanı Ferit Aydoğan’da Kitreli kasabasının gelişmeye açık bir yapısı olduğuna dikkat çekerek kasaba özellikleri ile görülmeye değer yerlerdendir.”dedi. Ferit Aydoğan şöyle konuştu. “Kitreli, Baba yurduma geldiğimde ayrı bir duygu yoğunluğu yaşarım.  Kitreli kasabamız bölgede yeşil ile iç içe olan,  tarihinde izlerine her alanda rastlanan dinlence amaçlı görülecek yerlerdendir. Kasaba sorunları belediye başkanlarının çalışkanlığı ile önemli ölçüde çözüm bulmuştur. Yapılacak işlerde bilindiği için kısa sürede çözümlerde üretileceğine inanıyorum. “diye konuştu.


Editör: TE Bilişim