Niğde Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ; İl ve İlçe Kasaba ve Köylerindeki çiftçilere yönelik kış dönemi çiftçi eğitim ve yayım çalışmalarına başladı.


Çiftçilerin kış aylarındaki boş zamanlarını iyi değerlendirmek amacıyla Niğde genelinde  İl Merkezi, 5 ilçe merkezi, 45 Kasaba ve 108 Köy olmak üzere toplam 159 yerleşim biriminde çiftçi eğitim ve yayım çalışmaları hazırlanan bir program çerçevesinde devam ediyor.

Niğde Merkeze bağlı Alay Kasabası’ndaki eğitim toplantısına katılan İl Müdürü Murat Türkmen çiftçilere yönelik yaptığı konuşmada bu toplantıların yapılmasının amacını anlattı. Türkmen; çiftçilerimizin özellikle kış aylarında boş vakitlerini değerlendirmek, bilgilerini artırmak, tarımsal yenilikler ve tarımsal desteklemelerden haberdar olmalarını sağlamak, çiftçilerimizin karşılaştıkları temel sorunları yerinde tespit etmek ve çözüm yollarını onlara göstermek olduğunu ifade etti.


 Türkmen, “Gıda,
Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının Stratejik Planları doğrultusunda Niğde İlinde kırsal kalkınmayı sağlamak olduğunu” söyledi. Hazırlanan eğitim programı doğrultusunda çiftçilere; tarımsal desteklemeler, alternatif tarım ürün çeşitleri, toprak analizleri, ürün sigortası, bitki hastalık ve zararlıları, hayvan hastalıkları, küpeleme, aşılama, hayvan hareketleri, süt hijyeni ve antibiyotik kalıntısı, gıda güvenliği, arıcılık faaliyeti, yem bitkileri, organik ve iyi tarım uygulamaları ve tarımsal ürün pazarlama konularında bilgilendirmeler yapılıyor. Her çiftçi toplantısı sonunda da kasaba ve köylerde çiftçilerin karşılaştığı temel tarımsal sorunlar, Çiftçilerin İl ve İlçe Müdürlüklerinden beklentileri ve İl ve İlçe Müdürlüklerinin Çiftçilere tavsiyeleri konuşularak ortak çözüm yolları bulunması konusundaki dilek ve temennilerini aktarıyor.

Editör: TE Bilişim