Ülkemize ve dünyanın dört bir köşesine iyilik götüren “Kimse Yok mu Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği” 41. Şubesi Niğde’de coşku dolu bir katılımla açılışı Kentimiz Merkezindeki Selçuk Mahallesi Ethem Onbaşı Caddesi Görkemli Sitesi B. Blok’ta hizmete sunuldu.

 

 

Kimse Yok Mu Derneğinin iyilik yaymaya Niğde’yle devam edeceğine dikkati çeken  Kimse Yok mu Derneği Genel Müdürü Celal Türkoğlu:; ”Kimse Yok mu Derneği ülkemizde çok nadide olan Sivil Toplum Örgütlerinden bir tanesi ve insani yardım derneği. Şu an Niğde’de şube açılışı heyecanını yaşıyoruz. Türkiye çapında 81 İlde organize olmuş durumdayız. 41 Şubemizle 81 ilde köy, kasaba ve en ücra köşelere varana kadar her yere yardım götürmeye çalışıyoruz. Bize bağışlayanların o bağış yapanların güvenlerini sarsmadan en doğru ve en sağlıklı şekilde ulaştırmaya gayret ediyoruz” dedi.

 

Yaklaşan Ramazan ayı ve bu ayda yapılacak çalışmalara da değinen Türkoğlu:”Önümüzde Ramazan ayına birkaç gün kaldı. Çok ummalı bir çalışma ve faaliyetler var. Ramazan kolileri hazırlıkları, iftar çadırları hazırlıkları devam ediyor” diye konuştu.

 

“Bunun yanında Suriyeli kardeşlerimizin olduğu bölgelerde onlarla ilgili iftar çadırı çalışmaları yapılıyor” diyen Türkoğlu; “Bunun yanında bu zamana kadar yurtdışında 97 Ülkeye yardım gitmiştir. Bu Ramazan ayında biz 123 Ülkeyi hedefledik, inşallah hedefimize ulaşacağız. Ve inşallah Ramazan ayının sonuna kadar yardımseverlerin yardımlarını dünyanın dört bir tarafına dikkatle ve özenle götüreceğiz. Dil, din, ırk ve renk ayrımı yapmadan yine Ramazan ayında da gönülleri birleştirmeye gayret göstereceğiz” dedi.

 

Kimse Yok Mu Derneği Genel Müdürü Celal Türkoğlu’ndan sonra kürsüye davet edilen Niğde Valisi Alim Barut ise; “Kimse yok mu sözü, 1999 depreminde kulaklarımıza çakıldı dersem herhalde yanlış olmaz” dedi. Kimse Yok Mu sözünün hüzünlü bir soru olduğuna dikkati çeken Vali Barut; “Bu hüzünlü bir soru hatta bir çığlıktır. Demek ki, bu soruya ben varım diye cevap verilmiş ki Türkiye’de 40 yerde, 90 küsur yerde de dünya üzerinde şubeler açılmış. Ve biz de Türkiye de ki 41. şube olarak cevap veriyoruz “Biz Buradayız” diyerek yardım sahiplerine yardım elini uzattı.

 

Yapılan konuşmaların ardından Niğde İl Müftü Yardımcısı Mustafa Balcıoğlu’nun yaptığı açılış duasıyla birlikte kurdeleler kesiler dernek açılışı yapıldı. Dernek şubesi içinde kısa bir gezi yapan Vali Alim Barut bulunan yardım malzemeleri ve koliler hakkında bilgi aldı. Açılış şube içerisinde yapılan ikramlarla sona erdi.

 

Yoğun ilgi ve katılımlarla yapılan açılışa Niğde Valisi Alim Barut, AK Parti Niğde İl Başkanı Ahmet Özmen, İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Ali Rıza Erdoğan, İl Müftü Yardımcısı Mustafa Balcıoğlu, Niğde Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu, Genç Sanayici İş Adamları Derneği Başkanı Mustafa Şan ve çok sayıda vatandaşın katıldı.

 



Editör: TE Bilişim