Niğde'de Bayramın gelmesi ile birlikte şenlikler ve festivallerde de artma oldu. Niğde çevresi ve Bor ilçesinde yaşayan insanların memleketlerine düşkünlüğü biliniyor. 


Her bayramda gurbette olan Borlular Türkiye'nin dört bir yanından akın akın köylerine ilçelerine geliyor. Bunu fırsat bilen yerel yönetimler ve muhtarlıklar hemşerilerinin bir araya gelmesini fırsat bilip bu birlikteliği festival ve şenlik adı altında çeşitli organizasyonlarla süslüyor. 


Bor İlçesi Kılavuz Köyü Muhtarlığı ve Kılavuz Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından bu yıl 2. si düzenlenen Kılavuz Köyü Yayla Şenlikleri yapıldı. 


Şenliğe Niğde protokolü ve siyasileri ilgi gösterdi. Türkiye'nin dört bir yanından gelen ve köyde kalan Kılavuzluların bir araya geldiği tanıştığı, kaynaştığı bir ortamda Kılavuzluluk bilinci oluşmasında bir adım daha atıldı. 


Kılavuz köyü geleneksel Yayla Şenliklerine Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi,  Bor İlçe Kaymakamı Adnan Karaosmanoğlu, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Ak Parti Bor İlçe Başkanı Yavuz Ergun,  İl Genel Meclis Üyesi Sabri Bozdağ, Kılavuz Köyü sakinleri katıldı. 


Protokol konuşmaları yapıldı. Kılavuz köyünde büyük ilgi ile karşılaşan Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat,  düzenlenen 2. Geleneksel Yayla Şenliğinde bulunmaktan dolayı memnuniyetini dile getirdi, katkıda bulunanlara teşekkürlerini iletti. Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat " Biz Niğde olarak nüfusumuz ile İstanbul’un , Ankara’nın bir mahallesiyiz. Seçim zamanı her şey olabilir ama böylesine güzel anlamlı günlerde bir arada olacağız ve bir arada olmak başarıyı getirir.Birarada olduk bugün Kılavuz Gölet’inin ihalesini konuşuyoruz. Bunu başarmamızın sebebi hep beraber olmak bir arada olmak. Milletvekillerimiz, Kaymakamımız, İl Genel Meclis Üyelerimiz, Muhtarımız, Siyasi Partilerimiz hep beraber bir mücadele verdik .Bu mücadele ve girişimlerden dolayı Salı günü İhalesi gerçekleştirilecek olan Kılavuz Gölet’inin hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyor , şükranlarımı sunuyorum" dedi. 

Şenliklerde çeşitli etkinlikler yapıldı. Yerel sanatçıların çaldığı türkülerle Kılavuzlular hem piknik yaptı, hem de  eğlendiler. 























Editör: TE Bilişim