Perşembe pazarı ile Bor caddesini birbirine bağlayan cadde yıllar sonra hizmete kavuştu.
 
Ahipaşa caddesinde başlatılan çalışmaları yerinde inceleyen Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a teşekkür eden esnaflar, “20-30 yıldır içme suyu sorunu ve araç yolu ile kaldırım sorunlarıyla uğraşıyorduk. Şehir merkezinde olmasına rağmen unutulmuş olan kığılı geçidine hizmet getirdiğiniz için teşekkür ediyoruz” dediler.
 
Başkan Akdoğan ise Belediye çalışmalarının şehrin her bölgesinde yoğun bir şekilde devam ettiğini belirtti. Belediye Başkanı Faruk Akdoğan ayrıca esnafla sohbet ederek çay içti.
 
Eski adıyla Yumurta pazarı olarak adlandırılan Kığılı geçidi ve bölgesinde yapılan çalışmalar kapsamında asbestli boruların değişimi sağlanarak, sağlık standartlarına uygun içme suyu boruları döşeniyor.
 
Eski su borularının paslı ve kırık olmalarından dolayı kaçak suyu da ortaya çıkardığını gören vatandaşlar ‘bu borulardan gelen suyu mu yıllarca içtik’ deyip, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a içme suyu borularını sağlığa uygun hale getirdiği için alt yapı hizmetlerinden dolayı defalarca teşekkür ettiler.
 
Caddedeki çalışmaların kısa süre içerisinde tamamlanacağını belirten Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Kığılı geçidi olarak bilinen Niğde’mizin en eski Pazar yerlerinden biri olan caddede çalışma başlattı. Eski adıyla da yumurta pazarı olarak adlandırılan caddenin yıllardır çözülmeyen sorunlarını çözüme kavuşturuyoruz. Bu caddemiz hem eski esnaflarımızın olduğu, hem de Perşembe pazarıyla, şehir merkezini birbirine bağlayan bir yer. Bu cadde 20-30 yıldır aynı şekilde yoluyla kaldırımıyla, alt yapısıyla hizmet veren caddeydi. Burada ki esnafımızın bize talebi oldu. Caddedeki esnafımız ‘biz unutulduk, ihmal edildik, bize son 20 yıldır haliniz nedir? Soran olmadı. Bize herkes geldi burada söz verdi bir şey yapmadı’ dedi. Biz yaparız dedik ve çalışmalarımızı hemen başlattık. Önce alt yapı çalışmalarını başlattık. Alt yapı çalışmalarının ardından üst yapı çalışmalarını başlatacağız. Böylece bu caddemizin hem içme suyu sıkıntısını ortadan kaldırmış olacağız, hem de yol ve kaldırımlarını düzenleyeceğiz. Ben Ahipaşa mahallemize ve bu cadde üzerinde ki esnafımıza çalışmanın hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
 
Kığılı geçidinde başlatılan çalışmalar kapsamında alt yapının ardından yol ve kaldırımlarda düzenlenerek, vatandaşın ve esnafın hizmetine sunulacak.

Editör: TE Bilişim