Milletimizin özünü oluşturan, varlığına, varoluşuna ve bütün eylemlerine anlam kazandıran İstiklal Marşının kabulünün 90. yılı kutlamaları çerçevesinde Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Celalettin Özüdoğru, bir basın açıklaması yaparak “Varoluşumuzu belirleyen değerlerin manzum manifestosu İstiklal Marşımızın 90. yılı kutlu olsun” dedi.
 
İstiklal Marşı’nın 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabulünün 90. yıldönümü dolayısıyla bir açıklama yapan ve Milli Marşın zor zamanlarda yazılmış bir destan olduğunu vurgulayan Özüdoğru, “Bu destan, yazıldığı dönemi aşan, milletimizi oluşturan her bireyin varoluş amacını belirleyen değerlerin manzum manifestosudur. Kimliğimizin kurucu unsurlarını içinde taşıyan bir manzumedir. İdeallerimizin ve mirasımızın temellerinin ve özünün dile gelmiş halidir. Geçmişten kopmadan, geleceğe uzanan nizamın yol haritasıdır. ‘Uçsuz bucaksız, iç içe geçmiş dünyaların’ simgesel anlatımıdır. Adanmışlığın ve kahramanlığın edebî ve ebedi anıtıdır” diye konuştu.
 
İstiklal Marşı yazarı Mehmet Âkif Ersoy’u rahmet ve minnetle andıklarını belirten Eğitim-Bir-Sen Niğde Şube Başkanı Özüdoğru, “İstiklal Marşı bizi anlatır. Çünkü Akif, milleti için yaşamıştır. Anlattıkları da, hayatı da milletin hayatıdır. Kendi ifadesiyle, ‘Onu millete hediye ettim; artık o, milletindir. Benimle alâkası kesilmiştir. Zaten o, milletin eseri, milletin malıdır’ Eğitim-Bir-Sen olarak, İstiklal Marşımızı, Âkifimizi ve onun ideallerini nice 90 yıllar yaşatmak elbette asli sorumluluklarımızdan biridir. Bu coğrafyanın her yöresinde Âkiflerin ve Âsımların yetişmesinde, en önemli sorumluluğun bizim omuzlarımızda olduğunu bilerek, hareket edeceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın” şeklinde konuştu.
 
Editör: TE Bilişim