Düzenlenen programda Mehter Takımı, halk oyunları ve türküler yer aldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği programa Bor Kaymakamı Abdullah Küçük, Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı, Niğde Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Erdoğan Aykin, Belediye-İş Sendikası Başkanı Yusuf Karaca, belediye başkanları katıldı.

Toplum olarak “Çanakkale Ruhu’nun öğrettiği kardeşliği özlüyoruz” diyen Kemerhisar Belediye Başkanı Beytullah Kirazcı, konuşmasında duygu dolu anlar yaşandı.

Kirazcı konuşmasını şöyle sürdürdü, “Toprağın altında koyun koyuna yatanlar kadar toprağın üstünde de yan yana olalım. Siperde birlikte türkü söyleyenler gibi bizde kardeşlik türküleri söyleyelim. Ölüme giderken birlikte olanlar gibi, biz de yaşarken birlik olalım. Kimin nereden geldiğine, ne düşündüğüne, neye inandığına bakmadan birbirimize onlar gibi sarılalım. Bir Türkiye hayali kuruyorum. Türkü, Kürdü, Alevisi Sünnisi, Lazı Çerkezi bir uçtan bir uca aynı halayda, aynı horonda, aynı semahta. Çünkü vatan için birlik ve dirlikten başka yol yok.” dedi.

Konuşma sonrası Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı üyeleri hazırladığı gösteriler sunuldu.
Editör: TE Bilişim