AK Partili Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, Muharrem ayı dolayısıyla birer mesaj yayınladılar.


Muharrem ayının inancımızda, kültürümüzde ve tarihimizde çok önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Vekilller, bu ayın Kerbela’yı, hüznü ve matemi hatırlattığı kadar hak ve hakikati da hatırlattığının altını çizdiler.

 

Alpaslan Kavaklıoğlu, Muharrem ayının hatırlattığı Kerbela’nın yeryüzünde zulme ve haksızlığa karşı çıkanların davası olduğunu ifade ederek, “Bizler 10 Muharremin matemini tutarken bundan sonra parçalanıp bölünmemek için; daha dikkatli olmak, birbirimizle kenetlenerek iri ve diri bir şekilde yaşamaya gayret göstermeliyiz” diye konuştu. Kavaklıoğlu mesajı “Bu vesileyle Hz. Hüseyin ve Kerbela şehitleri başta olmak üzere, bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Geçmişte yaşadığımız keder ve acıların bir daha yaşanmamasını Cenab-ı Mevla’dan niyaz ediyorum.''dedi.

 

Ömer Selvi ise mesajında şu ifadeleri kullandı: “Kerbela’da şehit edilen Hz. Hüseyin ve yakınlarının, haksızlığa ve zulme karşı onurlu direnişleri, doğruluk adına samimi yürüyüşleri millet olarak hepimizin ortak acısı ve ortak hüznü olmuştur. Muharrem ayı bizlere hüznü ve matemi anlattığı kadar, adaleti, hak ve hakikatı da anlatır. Yine Muharrem ayında yaşattığımız aşure geleneğimiz paylaşmanın, dayanışmanın ve birlikteliğin simgesi oluşmuştur. Aşurede bir araya getirilen nimetler nasıl ortak bir tat sağlıyorsa biz de millet olarak birbirimizi sevgi ve muhabbetle kucaklayarak bu tadı devam ettirmeliyiz.”

 

Editör: TE Bilişim