AK Parti Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu ve Ömer Selvi, önceki gün 12 askerimizin şehit olduğu Hakkâri’deki saldırı nedeniyle şehit aileleri ve ülkemize başsağlığı dilerken, teröre de set tepki gösterdiler.
Kavaklıoğlu: “Sonuna kadar terörle mücadele etmekte kararlıyız”
AK Parti Niğde Milletvekilleri Alpaslan Kavaklıoğlu, Hakkâri Çukurca’da askerlerin şehit edilmesi nedeniyle şehitlerimizin yakınlarına ve ülkemize bir başsağlığı mesajı yayınlarken yapılan hain saldırıyı lanetlediğini söyledi. Kavaklıoğlu, “Mübarek Ramazan ayında bile insanlarımızı öldürmeye devam eden terörün kurutulması için milletçe birlik ve beraberliğimizin sürmesine dair inancımızı yitirmemeliyiz” dedi.
Alpaslan Kavaklıoğlu mesajını şöyle sürdürdü: “Ülkemizde birlik ve beraberlik kültürünün temelleri çok sağlam. Bu nedenle bu tür hain saldırılar bizim kardeşliğimizi zedeleyemez. Türkiye Cumhuriyeti güçlü bir devlet geleneği sahip bir ülkedir ve terörle sonuna dek mücadele etmekte kararlıdır. Ülke bütünlüğümüzü bozmaya yönelik tüm çabalara karşı koyacak kadar muktedir olan bir ülke olarak bu tür hain saldırılar nedeniyle zaafa düşmedik, düşmeyeceğiz”.
Gazilerimize de acil şifalar dilediğini belirten Kavaklıoğlu mesajını “Ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmaya kast eden ve en son hain saldırıyla 12 canımızı şehit eden terör örgütünü bir kez daha şiddetle kınıyor, bizlerin varlığı için vatanımızı korumak uğruna şehit olan kahraman askerlerimize Yüce Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve yüce milletimize başsağlığı diliyorum” diyerek tamamladı.
 
Selvi: “Hakkâri’deki hain saldırı Niğde’de bizleri yüreğimizden vurdu”
Ömer Selvi ise, hain saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek Mübarek Ramazan ayında bile kan döken hainlerin amaçlarına ulaşamayacakları söyledi. Selvi “Milletimizin birlik ve beraberliğini korumasından rahatsız olan terör örgütü ancak askerlerimizi sırtından vuracak cesaretle amaçlarına ulaşmaya çalışıyor. Ancak bu büyük milletin yekvücut olması karşısında yapabilecekleri hiçbir şey yok” dedi.
Selvi: “Hakkâri Çukurca’daki hain pusuda patlayan mayınlar Niğde’de bizleri can evimizden vurmuştur. Acımız çok büyüktür. Mübarek ay içinde bile süren hain saldırılar, PKK terörünün kirli yüzünü bir kez daha gözler önüne sermiştir. Bu menfur saldırıyı lanetliyoruz. Kan dökerek bir şeyler elde etmek isteyenlere en iyi cevabı bizler birlik ve beraberliğimizi sürdürerek vermeliyiz. Sonları hüsrandır, hainler amaçlarına varamayacaklar. Şehitlerimize Allah’tan rahmet yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağolsun”.
“Acımız büyük” diyen Selvi, “Aziz milletimiz terörün oyununa gelmeyecek, devletimiz de terörle ve teröristle mücadelede sonuna kadar gidecektir. Bu ülkenin iyi gidişatını baltalama girişimleri karşısında milletimizin gereken cevabı verecektir” diye konuştu.


Editör: TE Bilişim