Türkiye Muhtar Dernekleri Federasyonu Başkanı Hüseyin Özkan, önceki gün AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu’nu ziyaret etti.

 

Mecliste gerçekleşen ziyarette Kavaklıoğlu, Özkan ile muhtarların durumları ve beklentileri konusunda istişarelerde bulundular. Muhtarların merakla beklediği Köy Kanununu bu yasama döneminde çıkartacaklarını belirten Kavaklıoğlu, özellikle köy muhtarlarının yetkilerinin artırılacağını ve yeni düzenlemeyle köylerin sözleşmelerle mühendis bile çalıştırabilecek konuma geleceğini ifade etti.

 

Türkiye’de 36 bin köy, 17 bin mahalle muhtarı bulunduğunun altını çizen Milletvekili Kavaklıoğlu, son 10 yıldır Türkiye’deki istikrarlı yönetimin muhtarların da konumlarında önemli gelişmeler sağladığını kaydetti. Kavaklıoğlu, “Muhtarlara değer ve önem veriyoruz. Muhtarlık millete itibarlı bir hizmet icradır. Vatandaşla devlet arasında köprü olan muhtarlarımız bizim yerel birimlerde gözümüz, kulağımızdır. Hükümetimizin muhtarların özlük ve mali haklarıyla ilgili çalışması var. İnşallah muhtarlarımız daha bir statü elde edecek, vatandaşa daha etkili hizmetler verecek” diye konuştu. 






Editör: TE Bilişim