MHP Niğde İl Başkanı Hikmet Bekil  dün Mardin Dargeçit’te şehit olan Uzman Çavuş Kenan ERDEM için bir basın açıklaması yaptı.
Bekil yaptığı açıklamasında  ; ‘’16.12.2010 tarihinde Mardin Dargeçit’te şehit olan Uzman Çavuş Kenan ERDEM’i kaybetmenin derin hüznü içerisindeyiz. Şehidimize yüce Allah’tan rahmet kederli ailesine ve Türk milletine başsağlığı diliyorum.
Şehidimizin ruhu şad, mekânı cennet olsun.
Yaşanan son gelişmeler bizlere göstermektedir ki durum son derece vahim boyutlara ulaşmaktadır. Bölücü ve yıkıcı faaliyetlerin hız kazanması an meselesidir. Seçim sonrasına bırakılan silahlı mücadele seçime kadar fikri platformda kendini göstermektedir. Bu mücadelenin adı yıkımdır, bölücülüktür, fitnedir. Bu fitne ne acıdır ki son olarak aramızdan Kenan ERDEM  kardeşimizi almıştır.
Açılım safsatalarından güç alan bu zihniyet, kin ve nefret dolu düşünceleri içimizde haykırmaya devam ettikçe, ikili anadil, ikili eğitim ve ikili millet anlayışını körükledikçe huzur ve kardeşlik ortamının sağlanması imkansızdır. Bu nedenledir ki terörle müzakereden terörle mücadeleye geçmeye acil bir ihtiyaç vardır. Analar ağlamasın diyerek Mehmetçiğin annelerinin gözyaşlarını hiçe sayanlar, akan kan durmalı diyerek kan dökmeye devam edenlerin kardeşlik, barış, huzur ve refahtan söz etmeleri son derece gülünçtür.
Bu nedenledir ki teröristi muhatap almaktan vazgeçilmeli, İmralı Canisinin teklif ve direktifleriyle akan kanın durdurulmasını beklemek derhal terk edilmelidir. Terörle etkin bir şekilde mücadele yapılmalı ve bu mücadelede güvenlik güçlerimizin moralini bozacak söz ve davranışlardan uzak durulmalıdır’’dedi.
 
Editör: TE Bilişim