Niğde de bulunan “Niğde Karadenizliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği” Önümüzdeki günlerde “4. Geleneksel Hamsi Şenliği” yapmak üzere yoğun çalışmalar içinde.
Dernek yönetiminden yapılan açıklamaya göre, Genel organizasyon, Hamsi temini ve yapılacak etkinliklerde yeniliklerle üyeleri ve Niğdelilerin karşısına çıkmak üzere yapılan hazırlıkların kısa zamanda sonuçlanacağı ve Niğde Kent Ormanında şenliğin düzenleneceği belirtildi.
Karadenizliler Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Müteahhit- İş adamı İlyas Çap “Muhtemelen Aralık ayı içinde sürprizlerle dolu “4. Geleneksel hamsi şenliği” yapılacaktır. Bu çalışmalarla ilgili olarak Derneğimiz Yönetim Kurulu yoğun bir çalışma içinde bulunmaktadır. Çalışmamızın amacı; Niğde de yaşayan üyemiz olsun olmasın bütün Karadenizlileri bir araya getirmek, Karadeniz’in bir esintisini bir gün bile olsa Niğde’ye taşımak, Niğde’yi kendi memleketi, kendi şehri gibi gören Karadeniz insanının Niğde’ye katkısını ortaya koymaktır. Eğlenmek, çevremizle kaynaştığımızı göstermek, şen ve hoş bir gün geçirmektir” dedi.
Karadenizliler Derneği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Müteahhit- İş adamı İlyas Çap organizasyonla ilgili şunları söyledi: “Izgarasını alıp gelen üyelerimiz ve dostlarımıza hamsi ikram edilecek, ateşlenmiş mangalların başında birlikte pişirilip Hamsi yenilecek, horon tepilecek, Karadeniz insanının günlük hayatından örnekler sunulacaktır. Yönetim kurulumuz ve üyelerimizle birlikte, güzel, şen bir etkinlik yapmak üzere gayretlerimiz devam etmektedir. Bizlere bu konuda; maddi, manevi desteğini esirgemeyen, teşvik eden, moral veren, kaynak temin eden, güzel Niğde’mizin Erkan ve Eşrafına teşekkür ve minnet duygularımızı sunuyoruz’ diye konuştu.
Editör: TE Bilişim