Niğde E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu’nda Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle düzenlenen programda Kur’an-ı Kerim okundu ilahiler söylendi. 
 
         Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Alaettin Soylu, Cumhuriyet Savcısı Metin Afşar, Niğde İl Müftüsü Hasan Çınar, Cezaevi Müdürü Hüseyin Akkuş, İl İzleme Kurulu Üyeleri, Müftülük Vaizleri, tutuklu ve hükümlülerin katıldığı program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından İl Müftüsü Hasan Çınar’ın konuşması ile başladı. 
 
Her yıl olduğu gibi Kutlu Doğum Haftası’nın bu yıl da büyük bir coşkuyla kutlandığını söyleyen İl Müftüsü Çınar, “İlimizde düzenlemiş olduğumuz, panel ve konferanslarla insanımıza Hz. Peygamberin merhametini anlatmaya devam ediyoruz” diye konuştu.
 
 Kutlu Doğum Haftası’nın bu seneki konusunun “ Hz. Peygamber ve Merhamet” olarak tespit edildiğini dile getiren Çınar, “ Merhametsiz kaldığı zaman kalpler, merhametsiz olduğu zaman gönüller insanoğlunun tarih sahnesinde yaptığı gibi yapmayacağı yanlışlar, yapmayacağı hatalar yoktur” dedi.
 
     Merhamet duygusunun insanoğlunu yücelten bir değer olduğunu dile getiren İl Müftüsü Hasan Çınar, “Tarihe şöyle bir baktığımız zaman Peygamber Efendimiz (SAV) gelmeden önce Medine ve Mekke’de cahiliye toplumu kız çocuklarını diri diri toprağa gömüyordu.
 
İsrailoğulları yıllarca erkek çocuklarını katlettiler. Biz her hayırlı işimize başlarken besmele çekeriz. Bu ifade çok mühim bir ifadedir” diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Alaettin Soylu tarafından Niğde İl Müftüsü Hasan Çınar’a çiçek verildi.
 
Editör: TE Bilişim