Kanalizasyon hatları konusunda gelen şikâyetleri değerlendiren Niğde Belediyesi, hatların tıkanma nedeninin kanalizasyon hatlarına atılan çeşitli maddeler olduğunu belirledi.
 
Kanalizasyon hatlarına atılan poşetlerin, yemek yağlarının, çocuk bezlerinin, bez parçalarının, ıslak mendillerin, çamaşırların hatların tıkanmasına sebep olduğu ortaya çıktı.
 
Kanalizasyon hatlarında meydana gelen tıkanıkların giderilmesi konusunda çalışan ekiplerin yaptıkları müdahalelerde karşılarına çıkan manzaralar ise hayret verici. Kanalizasyon hattına karışmaması gereken eşyaların atılması sonucu hatta zarar verildiği gibi, kanalizasyon hattının tamirini sağlamak için asfalt veya kaldırımların da sökülmesi gerekiyor.
 
Niğde Belediyesinden yapılan açıklamada, kanalizasyon hatlarına atık yemek yağlarının dökülmesi ve çeşitli eşyaların atılması tıkanıklığa sebep olduğundan arızalar meydana geliyor. Bu doğrultuda vatandaşların daha duyarlı olmaları ve bu tür malzemelerin hatlara karışmasına sebep olmamaları istendi. 




Editör: TE Bilişim