Avrupa Birliğine hibe destekli projeler sunan Niğde Belediye Başkanlığı kabul edilen projesinden dolayı Kalkınma Bakanlığı tarafından ödüllendirildi.
Ankara’da düzenlenen törenle Bilgi ve İletişim Teknolojileri Politika Destek Programı'na (ICT PSP) 2011 Yılı Çağrısı kapsamında hibe almaya hak kazanan kurum ve kuruluşlara Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz tarafından plaketleri verildi.
Hibe projedeki başarısından dolayı Kalkınma Bakanlığı tarafından plaketle ödüllendirilen Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’a AK Parti teşkilatı da İl Başkanı Muzaffer Şahiner başkanlığında plaket verdi.
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz tarafından verilen ödül hakkında bilgi veren Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Göreve geldiğimizde belediyemizdeki müdürlük sayısını yirmiye tamamladık. Bu kapsamda Ar-Ge diye bir müdürlük oluşturduk. Geçen sene Kalkınma Ajansı’na 3 tane proje sunduk. Kalkınma ajansından 260 bin lira karşılıksız destek aldık. Onun dışında atık su arıtma tesisiyle ilgili yaptığımız projede yine Türkiye’de sadece Niğde ili olarak yenilenebilir enerji noktasında 700 bin avro bunun 400 bin avro daha artma ihtimali var. Hibe aldık. Son olarak yine Kalkınma Bakanlığı’nın öncülüğünde tamamen Avrupa Birliği hibe kredileri içerisinde yaptığımız proje çerçevesinde 500 bin ve 600 bin avro arasında değişecek şekilde Niğde Belediyesi kesin olarak hibe kazanmış durumda. Çevreyle de ilgili projede tek Belediye Niğde Belediyesi. Kalkınma Bakanlığımızda Avrupa Birliğinden aldığımız hibe için, bizleri plaketle ödüllendirmiş oldular” dedi.
 






 
Editör: TE Bilişim