Kırsal kesimde yaşayan kadın çiftçilerin birbirleriyle kaynaşmaları, kendilerine güven sağlamaları, sosyal bir aktivitede bulunmaları, eğitim çalışmaları sonuçlarının ve tarımsal konulardaki performanslarının değerlendirilmesi amacıyla  yapılan "Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması" 15 Mart Perşembe günü İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda yapılacak.

 

 

"Kadın Çiftçiler Yarışıyor Bilgi ve Proje Yarışması" il, bölge ve final olmak üzere 3 kademede yapılacak. Bilgi yarışması il elemeleri İlimizden Altunhisar-Altınova, Çiftlik –Merkez ve Divarlı, Bor-Kızılca, Çamardı Merkez ve Yeniköy, Ulukışla-Ovacık, Merkez Alay ve Gümüşler kasaba ve köylerinden daha önce kadın çiftçi eğitimi programlarına katılmış birer kadın çiftçinin katılımıyla 15 Mart 2012 Salı günü saat 14.00’da İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü toplantı salonunda yapılacak.

  

           Kadın Çiftçiler Bilgi Yarışması’nda yarışmacılara Ev Ekonomisi, Gıdaların Çeşitli Yöntemlerle Muhafaza Edilmesi ve değişik tarımsal konularda sorular sorulacak. Yarışma sonunda birinciye cumhuriyet altını, ikinciye yarım altın, üçüncüye çeyrek altın ile diğer yarışmacılara değişik hediyeler verilecek.

  

            İl birincisi olan yarışmacı 18 Nisanda Osmaniye’de yapılacak olan bölge yarışmasına katılacak. Bölge birincisi olan yarışmacı ise ileriki bir tarihte Çanakkale’de Türkiye birinciliği için final yarışmasına katılacak.

  

 İl Müdürü Nizamettin BİLHAN yaptığı açıklamada yarışmaya herkesin davetli olduğunu ifade ederek yarışmacılara başarılar diledi.

 


Editör: TE Bilişim