Kadın çiftçilere götürülen eğitim-yayım çalışmalarının sonuçlarını görmek, tarımsal konularda kadın çiftçilerin performanslarını değerlendirmek, kendilerine olan güven duygularını geliştirmek, birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak ve girişimcilik ruhunu artırmak amacıyla ilk kez 2004 yılında yapılan kadın çiftçiler bilgi ve proje yarışmasının bu yıl onuncusu düzenlenecek.

 

İlimiz Belde köy ve kasabalarda yapılan duyurular neticesinde Yarışmaya Niğde İl merkez köyleri ve İlçelerden 10 kadın yarışmacı başvurdu.

 

Edinilen bilgilere göre; Bor, Bahçeli, Kızılca ve Çukurkuyu’dan birer yarışmacı, Altunhisar’dan bir yarışmacı, Çamardı İlçesi Demirkazık köyü ile Bademdere Kasabası’ndan birer yarışmacı, Çiftlik İlçesi merkez ilçeden ve Divarlı Kasabası’ndan birer yarışmacı ve Ulukışla’dan bir yarışmacı ve Merkez Gümüşler Kasabası’ndan bir yarışmacı katılacak.

 

Yarışmada Gıda Muhafaza, Beslenme ve Tarla Bitkileri gibi tarımsal konularda kadın çiftçilerimize sorular sorulacak. Kadın Çiftçilere Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından basılmış olan YAYÇEP(Yaygın Çiftçi Eğitimi Projesi) Kitapları dağıtılarak yarışmada bu kitaplardan soru sorulacağı öğrenildi.

 

Yarışmaya katılan kadınlarımızın hepsi çiftçilikle uğraşmakta olup üretime katkıda bulunmaktadırlar.

 

11 Mart 2013 Tarihinde saat 14.00’de Niğde Kültür Merkezi’nde yapılacak olan İl final yarışmasının sonunda birinci olan kadın çiftçimiz Niğde’yi, Kayseri’de Bölge Finalinde temsil edecek. Bölge finalinde de birinci olursa Tarımsal konularla ilgili olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık İl müdürlüğü teknik elemanlarının da yardımıyla hazırlayacağı Projeyle birlikte; Niğdemizi Türkiye Finalinde temsil etmek üzere Balıkesir’e gidecek.


Editör: TE Bilişim