Niğde'de Jandarma Teşkilatı'nın 183. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi. Tören kapsamında İl Jandarma Komutanı Albay Nihat Özkök Cumhuriyet meydanında bulunan Atatürk anıtına çelenk sunmasıyla başladı. Cumhuriyet meydanında düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okunmasıyla sona erdi.

Jandarma Teşkilatı'nın 183. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlik şadırvan parkta İl Jandarma komutanlığının açtığı statlarla devam etti. Parkta açılan stantlara vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, Jandarma komutanlığına bağlı Narkotik ve Bomba aram köpekleri kısa bir gösteri sundular.

Jandarma teşkilatının açmış olduğu stantları tek tek gezerek stantlar hakkında bilgi alan Niğde Valisi Mustafa Koç gazetecilere yaptığı açıklamalarda, “ bugün mutlu bir gün, gururlu birgün. Göz bebeğimiz milletin tamamen bağrından çıkmış evlatlarından oluşan Jandarma teşkilatımızın 183. Kuruluş yıldönümünü tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de kutluyoruz. Jandarma teşkilatımız kendisine kanunla verilmiş, devletimizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğünü, halkımızın canını, malını ve namusunu korumanın dışında kamu düzeninin sağlaması dışında birçok görevi başarı ile ifa eden bir kurumumuzdur. Geçtiğimiz 2 yılda Pandemi döneminde de sadece kanunun kendisine verdiği görevleri ve vazifeleri icra etmenin yanı sıra adeta milletimize ve devletimize vefanın bir göstergesi olan Vefa guruplarında da hep beraber şahit olduk. Emniyet teşkilatımızla beraber darda kalmış vatandaşlarımızın ne ihtiyacı olduysa bunları giderme noktasında çalışmalarını gururla gördük ve hepsini tebrik ederim. Devletimizin kapasitesi, jandarma teşkilatımızın kapasitesi ile devlete millete hizmet konusunda bu aletleri, bu kapasiteyi görünce gurur duyduk. Birçoğunu Allah kullandırmayı naip etmesin ama kullanmak durumunda da kaldığımızda ne kadar güçlü olduğumuz gördük. Jandarma teşkilatımızın kapasitesinin artırılmasında destek veren Sayın Cumhurbaşkanımıza, İçişleri Bakanımıza ve bütün devlet büyüklerimize teşekkür ederim” dedi.

Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Mart ayı toplantısı gerçekleştirildi Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Mart ayı toplantısı gerçekleştirildi

Şadırvan parkta kurulan statlarda makine, alet ve malzemelerin tamamen yerli ve milli olduğunu ifade eden Vali Koç; “Stantları gezerken jandarma teşkilatımızın kullandığı malzemelerinin tamamın milli ve yerli olduğunu gördük. Buradan Niğdeli vatandaşlarımıza bir çağrıda bulunmak istiyorum, tamamen yerli ve milli olan suç işlenmesine engel olan, kadına şiddeti engellemek, Hayvanlara karşı suçları engellemek ve anında müdahaleyi sağlamak üzere geliştirilmiş çok güzel projeler var.Bunlardan bir tanesi de KADES uygulaması, UYMA uygulaması, AFAD uygulaması, HAYDİ uygulaması bunlar gerçekten bizim normal günlük hayatımızda birçok suç ve suç unsurlarının engellemek adına güzel programlar. Niğdeli vatandaşlarımızın bu dijital platformdaki uygulamaları indirmeleri ve ihtiyaç duyduklarında bu uygulamaları kullanmalarını önemle tavsiye ediyorum. Ülkemizde şuan bu KADES uygulamasını 2 milyon 800 bin civarında bir kullanıcı var ama hedefimiz Bakanlığımız olarak 5 milyonu tamamlamak. Niğde’de vatandaşlarımızın bu sayıya katkı vermelerini, kendi güvenlikleri açısından destek vermelerini istiyorum. Ben bu vesile ile bugünlere gelmemize vesile olan canlarıyla kanlarıyla bunu temin eden Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum, Gazilerimize uzun ömür diliyorum. Jandarma teşkilatımızın 183 kuruluş yıldönümünü kutlar daha nice yıllar dilerim” dedi.

Şadırvan parkta açılan stantlara Niğde Valisi Mustafa Koç, Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, İl Emniyet Müdürü Adan Özdemir, jandarma, polis ve vatandaşlar jandarma teşkilatının açtığı stantları gezerek stantlar hakkında bilgiler aldılar.

Editör: TE Bilişim