İYİ Parti Niğde Belediyesinde mevsimlik olarak çalışan işçilerin yaşadıkları ve işten çıkarıldıklarında karşılaşacakları birçok konunun akıbetlerinin ne olacağını son meclis toplantısında sordu.


Niğde Belediyesi İYİ Parti Belediye Meclis Üyeleri; Ferit Aydoğan, Vahit Akpınar, İdris Türköz, Cem Uzun, Yunus Aybar, ve Duran Altıntaş ortak bir teklifte Niğde Belediyesine bağlı şirketlerde mevsimlik işçilerin durumlarını, işten çıkarılma, işe alım, özlük hakları kış şartları ve geçim koşullarının yer aldığı önemli bir soru önergesi verdiler.


BU İŞÇİLERİN DURUMU NE OLACAK?
İYİ Partili Meclis üyelerinin Belediye Meclis Başkanlığına sunulan önergede şu ifadeler yer aldı: 696 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kanun hükmünde kararname (KHK) ile taşerondan Belediye şirketine geçen sendikalı işçilerin durumları ne olacak?

Niğde’de UMKE ekiplerine arama kurtarma eğitimi verildi Niğde’de UMKE ekiplerine arama kurtarma eğitimi verildi


BİRÇOĞU 3 İLE 10 YILDIR GEÇİCİ İŞÇİ!
Belediye şirketinde çalışan işçiler mevsimlik değil sürekli çalışmak istiyorlar. Bunların büyük çoğunluğu3 yıl, 5 yıl ve 10 yıldır mevsimlik işçi olarak çalışmaktadır. Zira belediyeye işçi alınacaksa da öncelik bu işçilere verilmelidir.


ZOR SÜREÇ BEKLİYOR
Ayrıca önümüzde oldukça uzun ve zor olacağı belirtilen bir kış mevsimi geliyor. Bu işçiler 3 ay gibi bir süre çalışamadığı gibi işsizlik ödeneği de alamayacaklar. Hayat şartları gittikçe zorlaşıyor. Bu insanlar ev kirası ödüyor, öğrenci okutuyor, kredi borçları var, ısınma sorunları olduğu gibi çarşı pazara dahi gidemeyecekler. Bu büyük bir dramdır. Bu insanların bu sıkıntıları aşabilmeleri için sürekli ve düzenli olarak çalışmaları gerekmektedir.


SORULAR VE GEÇİCİ İŞÇİLER YANIT BEKLİYOR
Haliyle bu süreçte önceden de olduğu gibi bu işçiler geçici izinlere yeniden ayrılmaları gerekecek mi? Olası geçici izin sonunda yine işlerine dönebilecekler mi? Yada bu işçilerin mağduriyetleri de göz önünde bulundurularak sürekli kadrolarda yer verilecek mi?” 

Editör: TE Bilişim