Hayatboyu Öğrenme Programı (LLP) Leonardo da Vinci Hareketlilik projeleri kapsamında İl Gıda tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından uygulanmakta olan Süt Sağım ve Süt Hijyeni Konusunda Birliklerin ve Teknik Personelin Organizasyonel Kapasitesinin Gelişimi" adlı proje kapsamında ilk hareketliliğini İSVEÇ’e gerçekleştirdi.


Proje kapsamında toplam 15 kişi 10 Mayıs 2014 – 24 Mayıs 2014 tarihleri arasında yapılan İsveç hareketliliğine katılarak 25 Mayıs 2014 tarihinde yurda döndü. Hareketliliğe İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünden İl Müdürü Murat TÜRKMEN, Sadettin YILMAZ, Şeref ÇAKMAK, Suat ELLİ, H.Emin MALGIR, Pınar ATCI, Ülkü ERDEM, Abuzer KAYA, Renan KESGİN, M.Akif KOÇAK, Şevket ERYİĞİT, A.Tuğrul TIRAŞ, Ö.Serdar KIZAR, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Tahir ERDEM ve Birlik Yöneticisi A.Rıza ÖNAL katıldı.


Hareketlilik kapsamında İsveç’de  Jon-Lars Lantbruk çiftliği başta olmak üzere, bazı çiftlik ziyaretleri yapıldı. Ayrıca İsveç tarımına yön veren LRF (Çiftçiler ve Üreticiler Konfederasyonu) ziyaret edilerek İsveç tarımı hakkında bilgi alındı. Ayrıca iki ülke tarım politikaları hakkında görüş alış verişinde bulunuldu. İsveç Parlamentosu ziyaret edilerek Türk vekil Sedat DOĞRU bey’de ziyaret edilerek İsveç’in tarım politikaları hakkında bilgi edinildi.


İl Müdürü Murat TÜRKMEN, İl Müdürlüğü olarak uygulamakta oldukları ilk AB projesinin ve proje sonrasında elde edilen kazanımların önemine değinerek, AB ülkelerindeki tarımsal ve hayvansal uygulama yöntemlerinin, tarımsal destekleme uygulamalarının, tarımsal yapılarının, süt hijyeni ve süt teknolojilerinin ve ülkede uygulanan tüm tarımsal politikaların yerinde görüldüğünü ve gerekli incelemelerin yapılarak bilgilerin alındığını vurguladı. Ayrıca ülkemiz tarımsal politika uygulamaları, çiftçilik uygulamaları ve STK uygulamalarının kıyaslamalarının yapılması fırsatı bulduklarını ifade etti.


Editör: TE Bilişim