Işıd'in Ulukışla İlçesinde Şehit Ettiği Astsubay Adil Kozanoğlu'nun eşine ve Polis Memuru Adem Çoban'ın eşine devlet övünç madalyası verildi. 


 Kahramanmaraş’ta, 3 şehit yakını ve 5 gaziye Devlet Övünç Madalyası törenle verildi. Törene geçen yıl Niğde'de IŞİD militanlarınca şehit edilen Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Adil Kozanoğlu'nun biri 2, diğeri 3 yaşındaki kızları damgasını vurdu. Şehidin eşi Elif Kozanoğlu, "Bu madalyayı kızlarımın adına eşimden aldım." diye konuştu.


Kahramanmaraş'ta duygu dolu anların yaşandığı törende madalyalarını Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in elinden alan şehit yakınları ve gaziler gözyaşlarına boğuldu. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlandı. Törende konuşan Vali Mustafa Hakan Güvençer, şehitlerin ölmediğini belirterek, “Onlar göremediğimiz ama çok yakından hissettiğimiz mevcudiyetleriyle bizimle beraberler. Her birimizin bu mukaddes mevcudiyeti derinden hissetmek, onları üzülmekten ziyade sevgimizle, şükranla, minnetle, rahmetle yad etmek hepimizin borcudur. Allah onları daima yanımızda kılsın, onların yardımlarından ve şefaatlerinden bizleri mahrum bırakmasın, anne ve babalarını cennet kapısında karşılayıcılar kılsın.” diye konuştu.


Konuşmaların ardından madalya törenine geçildi. Yurdun çeşitli bölgelerinde görevleri başındayken şehit olan 3 şehidin yasal varisleri ile 5 gaziye, Vali Mustafa Hakan Güvençer tarafından devlet övünç madalyası verildi. Madalya töreni sırasında Vali Güvençer’in geçen yıl 20 Mart’ta Niğde- Adana karayolunda yol kontrolleri sırasında IŞİD militanlarınca açılan ateş sonucu şehit edilen Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Adil Kozanoğlu’nun biri 3 diğeri 2 yaşındaki çocukları Irmak ve Belinay’ı kucağına alarak salondakilere göstermesi herkesi duygulandırdı.


Şehidin eşi Elif Kozanoğlu ise “Bu madalyayı kızlarım adına eşimden aldım, bundan mutluluk duyuyorum. Keşke burada olmasaydık ta eşim yanımızda olsaydı.” dedi.

NİĞDE'DE IŞID TERÖRİSTLERİNİN ŞEHİT ETTİĞİ POLİS MEMURU ADEM ÇOBAN'IN AİLESİNE DEVLET ÖVÜNÇ MADALYASI

Adana'da şehit yakını ve gazilere Devlet Övünç Madalyası takıldı. Törene katılan şehit yakınları, şehitlerin özgeçmişi okunurken gözyaşlarına hakim olamadı.

Çanakkale Zaferi'nin 100. Yılı ve 18 Mart Şehitler Günü nedeniyle Yüreğir ilçesi Ramazanoğlu Kültür Merkezi'nde ve Devlet Övünç Madalyası Tevcih Töreni düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından şehit asker, polislerin özgeçmişleri ile nasıl şehit oldukları sinevizyon sistemiyle aktarıldı. Bu sırada şehit yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.

Özgeçmişlerin okunmasının ardından Gezi olayları sırasında köprü inşaatından düşüp şehit olan komiser Mustafa Sarı, Niğde otoyolunda IŞİD'li teröristlerce katledilen polis memuru Adem Çoban, polis memuru Serkan Ağca, Jandarma Onbaşı Mustafa Altan'ın yakınlarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan adına Adana Valisi Mustafa Büyük, 'Devlet Övünç Madalyası' taktı. Gazi Seyhan Aslanergün, Fatih Akyıldız Aydın Öztürk, Kerim Yağmurlu, Mustafa Çerik, Abdullah Nennioğlu ve Ali Bulduk da madalya alan isimler arasında yer aldı.

Ulukışla İlçesinde IŞID teröristleri tarafından  öldürülen polis memuru Adem Çoban'ın eşi Ümmü Çoban, eşinin şehitliğiyle gurur duyduğunu beklerken Çoban'ın kızı Hacer Çoban, "Mutlu olabileceğimiz tek şey babamın şehitliği. Onun dışında bir şey söyleyemiyorum" diye konuştu.


Mustafa Sarı'nın babası İbrahim Sarı ise, oğlunun başarılı bir polis olduğunu belirterek, "Böyle olmayacaktı ama oldu. Benim oğlum 7 bin polise bedeldi Adana'da ama kader böyleymiş" ifadelerini kullandı.



Editör: TE Bilişim