Niğde Belediye Başkanlığı, bünyesine kazandırdığı araç ve iş makineleri ile hem yerli üretime destek verdi, hem de araç parkında eski araçların yakıt maliyetlerini aza indirerek yakıttan tasarruf sağladı.


Niğde Belediye Başkanlığı tarafından alımı gerçekleştirilen 3 adet kazıcı yükleyici, 1 adet 20 Tonluk lastikli ekskavatör, 1 adet 30 Tonluk paletli ekskavatör düzenlenen açılış programıyla hizmete sunuldu.

Alınan araç ve iş makinelerinin bir bölümünün sergilendiği kent meydanında alımı gerçekleşen araçların hizmete sunuş programına Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Niğde AK Parti Milletvekili Ömer Selvi, Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Niğde İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ, İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir’in yanı sıra çok sayıda kurum ve kuruluş yöneticilerinin ve vatandaşın katıldığı program Niğde Kent meydanında gerçekleştirildi.

İlklerin altına imza atmaya devam ediyoruz diyen Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; “Niğde Belediyesi olarak göreve geldiğimiz günden bu güne kadar her zaman ilklerin altına imza attık ve atmaya devam ediyoruz. Bu gün de bu hizmetlerimizin sadece küçücük bir parçasını hep birlikte sembolik olarak kurdele keserek Niğdeli hemşerilerimizin hizmetine açmış olacağız. Altını çizerek belirtmek istediğim bir husus da, şu anda Niğde Belediyesi olarak kullandığımız bir takım iş makinelerimiz ve kiralık olarak kullandığımız iş makinelerimiz var. Bunların arasına yerini alacak olan 5 adet yeni iş makinemizi de açılış itibari ile hizmete sunacağız. Belediyemizin teknik ekipleri ve biz bu iş makinelerini alırken ciddi manada detaylıca bir araştırma içerisine girdik. Alımını gerçekleştirdiğimiz ‘Hidromek’ markasını tercih etmek için birçok sebebin olduğunu gördük. Türk üretimi bir markayı tercih ederek de yerli malına destek verme noktasında bir düşüncemizin olduğunu her zaman söyledik. Hidromek Ankara’da fabrikası olan bir Türk markasıdır. Bu bakımdan yerli üretime, yerli malına destek verme noktasında da gönlümüzden geçeni yapmış olmanın mutluluğunu, huzurunu burada hep beraber yaşıyoruz. Çevre ve Türkiye’deki diğer belediyelere de örnek olması bakımından da önemli olduğunu özellikle vurgulamak istiyorum. Ülke olarak, devlet olarak, millet olarak kendi araç ve gerecimizi üretmeliyiz ve üretilen araç gerecinde desteklenmesini sağlamalıyız. Sağlamalıyız ki bu ürünler ayakta dursun daha güçlensin, kendisini yenilesin. Bu bakımdan isabetli bir karar verdiğimizi düşünüyoruz. Bu makinelerin bize maliyeti 1 Milyon civarında. Makinelerimizin devamı var. Kamyonlarımız, TIR’ımız, Silindirimiz, İtfaiyemizi de önümüzdeki günlerde onları da getirerek hizmete sunacağız. Niğde Belediyesi olarak yaklaşık 2013 yılında 3 buçuk trilyonluk iş makinesini ve araç parkını güçlendirerek Niğde Belediyesini kiralık araç çalıştırma noktasından kurtarmış oluyoruz. Bu makinelerin alımına destek veren Belediye Meclis üyelerimize teşekkür ediyorum. Niğde’mize ve Niğdeli hemşerilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” dedi.

Niğde AK Parti Milletvekili Ömer Selvi; “Belediyemize uzun yıllar hizmet verecek olan bu araçları kazandığımız bu günde bir arada olmanın mutluluğu içerisinde hizmet üretmenin sevincini yaşıyoruz. İnşallah bu günlerin de devamı gelecek. İnsanlar baktığı zaman, hizmet noktasında hep gözle görülür çalışmaların varlığını biliyorlar. Kaldırım, kanalizasyon, su ve yol gibi. Ama tabi bunların yapılabilmesi için makine parkuru önemli. Belki insanlar kafasından geçiriyor ‘ya nedir bu araç almış bunun bana ne faydası var’ diye düşünebilir ama bu gelecek hizmetlerin daha sağlıklı yapılabilmesi için ve ya daha az kaynak ve maliyetle getirilebilmesi için bu araçlar gerçekten lazım. Eğer bu araçlar Belediyede olmazsa, bu araçların yapacağı hizmetleri bir şekilde hizmet alımıyla, kiralama ile yapıyorsunuz. Çok daha büyük maliyetlerle bu hizmetleri gerçekleştiriyorsunuz. O zaman vatandaşa getireceğiniz hizmet miktarı çok daha az oluyor. O anlamda bu araçların alınması çok çok önemli. Rabbim bu araçları gerek Belediyemize gerek Niğde’mize hayırlı eder inşallah. Bu araçların alınmasına emeği geçen başta Belediye Başkanımız Sayın Faruk Akdoğan olmak üzere bütün Belediye personeline canı gönülden teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmasını yapan Niğde Valisi Necmeddin Kılıç; “İlimizin her santimetresini ihya etmek, imal etmek, bayındır etmek çok hayırlı bir görev. Sıkı sıkıya Bize, Belediye Başkanımıza, her birimize emanet edilmiş bir görev. Bu gün alınan araçların ilimizin Bayındırlığına, ilimizin imarına ilimizin güzelleşmesine hizmet etmesini temenni ediyorum. Emeği geçen tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum” dedi.

Alınan araçlar protokol üyelerinin katılımıyla hizmete sunuldu.

Editör: TE Bilişim