Niğde Valiliği İnsan Hakları Kurulu Vali Yardımcısı Dr. Polat Kara başkanlığında toplandı. Toplantı sırasında İnsan Hakları konusunda bazı konular ele alındı.
 
Toplantıda görüşülen ve alınan kararlar şöyle ;
 
Gündemin 1. maddesi gereğince, 2010 yılı Aralık ayı toplantısında yer alan konular, kurumlardan alınan cevabi yazılar okunarak değerlendirildi. Buna göre, İlimiz merkez Atasanayi bölgesindeki Ditaş kavşağına mobese kamera sistemi yerleştirilmesi hususu ile ilgili İl Emniyet Müdürlüğünce çalışmaların başlatılacağı. Belediye Başkanlığı tarafından da gerekli yardımın sağlanacağı belirtildiğinden, İnsan Hakkı İhlali kapsamında değerlendirilecek herhangi bir husus bulunmadığına,
 
1-İ1 İnsan Hakları Masasına sunulan bir adet dilekçe ile İlimizin muhtelif yerlerine konulmuş olan 10 adet şikayet kutusundan alınan dilekçeler İl İnsan Haklan Masası Sorumlusu tarafından okundu.
 
2-İlimiz Merkez Devlet Hastanesi girişinde bulunan şikâyet kutusundan alınan dilekçede, Hastane WC sinin kişiye ait bölümlerinde elbise askılığı bulunmadığı ifade edilmektedir. İl Merkezinde faaliyet gösteren tüm sağlık merkezlerinin WC lerinde elbise askısı bulundurulması için konunun İl Sağlık Müdürlüğüne yazılarak, sonucundan İl İnsan Hakları Kurulu Başkanlığımıza bilgi istenilmesine,
 
3- Gündemin 3. maddesinde yer alan Genel değerlendirmeler ve kurul üyelerinin görüş beyanları maddesi kapsamında, İnsan Hakları Şikayet Kutularına atılan başvuruların bazı art niyetli kişilerce habersiz olarak alınabileceği düşünülerek, toplantı tarihini beklemeksizin şikayet kutularının kontrol edilmesi ve kutulara bırakılan dilekçelerin İl İnsan Hakları Masası Sorumlusu tarafından alınmasına karar verilmiş olup, 28.01.2011 günü saat 16.00' da toplantı sona ermiştir.
 
 
Editör: TE Bilişim