Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) bünyesindeki İköğretim Okullarına Yardım Vakfının (İLKYAR) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Vural, beraberindeki İLKYAR gönüllüleri ile birlikte, Niğde'nin Ulukışla ilçesinde bulunan Ulukışla Mustafa Küçükavşar Yatılı Bölge Ortaokulu'nu ziyaret etti. 

Beraberinde İLKYAR Vakfının gönüllü öğretim üyeleri ve üniversite öğrencileri ile Ulukışla YBO'ya gelen Vural, çalışmalarla ilgili okul idarecilerinden bilgi aldı.

Ulukışla Mustafa Küçükavşar Yatılı Bölge Ortaokulunun ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette, YBO öğrencilerinin yanı sıra, Hasangazi Ortaokulu, Kurtuluş Ortaokulu, Kemalpaşa İlkokulu idareci, öğretmen ve öğrencileri ile ilçedeki diğer okullardan öğretmenler ve öğrenci velileri hazır bulundu.

Prof. Dr. Hüseyin Vural, Ulukışla'da görev yapan öğretmenlere seminer verirken, gönüllü üniversite öğrencileri ve öğretim üyeleri ise öğrencilerle fizik, kimya, biyoloji, matematik ve astroloji konularında çeşitli deneyler, bilimsel etkinlikler ve gösteriler yaptılar. Öğrenciler, burada yapılan farklı eğitim etkinliklerinden faydalanırken eğlenceli saatler de yaşadılar. Öğrencilere çeşitli hediyeler takdim eden vakıf gönüllüleri daha sonra Konya Halkapınar YBO'ya ziyarette bulunmak üzere ayrıldılar.

Prof. Dr. Vural, yaptığı açıklamada, amaçlarının öğrencilerin eğitimlerini en üst düzeye ulaştırmak için destek sunmak olduğunu ifade ederek, bu kapsamda okullarda hem eğitici hem de eğlendirici etkinlikler düzenlediklerini belirtti.

Vakıf üyeleri daha sonra okula spor malzemeleri, zeka oyunları ve okul kütüphanesine de kitap desteğinde bulundu.

Ziyaretin sonunda YBO Müdürü Bahattin Arslan, tamamının köy çocuklarından oluşan okulunun öğrencileri için son derece anlamlı bulduğu bu ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirirken İLKYAR Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr.Hüseyin Vural ve ekibine desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Editör: TE Bilişim