SODES'in hazırlamış olduğu 'Huzurlu Hayat' projesi Niğde Valiliği, Niğde Belediye Başkanlığı ve Niğde Üniversitesi iş birliği ile Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Meslek Yüksek Okulu binasında gerçekleştirilecek.

Toplamda 12 ay sürecek olan projeye katılım 65 kişi olup 40 kursiyer 'Yaşlı Bakım Uzmanlığı' kursuna 25 kursiyer de 'Çağrı Merkezi Operatörlüğü' kursuna katılarak Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Meslek Yüksek Okulu Öğretim görevlileri tarafından verilecek seminerlerin tamamlanmasının ardından sertifika sahibi olacak.

SODES Projesi Niğde Belediyesi, Niğde Üniversitesi ve Sakatlar Derneği Niğde Şubesi iş birliği ile yürütülecek.

Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Projemizin gerçekleşmesini sağlayan Bakanlığımız ve Niğde Valiliğimiz başta olmak üzere bu projenin yürütülmesinde görev alan Niğde Üniversitesi ve Niğde Belediyesi personelimize kursiyerlerimiz ve Niğde'miz adına teşekkür ediyorum. Projenin bedeli 118 bin Türk Lirası. Tamamı hibe bir proje. Projeden elde edilmiş olan 118 bin TL iki ayrı proje kapsamında hem kursiyerlerimize hem de bu işe emek veren kardeşlerimize harcaması gerçekleştirilecek. Projenin önemli olan tarafı hasta ve yaşlı bakım uzmanlığı kursu açmış oluyoruz. Niğde'mizde ve ülkemizde önemli bir konu. 2015 yılında yaşlı bakım uzmanlığı belgesi olan kardeşlerimiz ya da bununla ilgili eğitim almış arkadaşlarımız bu hizmeti verebilecek ve devletten de karşılığını alacaklar" dedi.

Belediye olarak bu güne kadar istihdama her alanda katkı sağladık diyen Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "Niğde Belediyesi olarak bu güne kadar Niğde Belediyesi bünyesinde meslek edindirme kursları açarak 2500 kişi civarında kursiyerimize sertifika ve belge verdik. Hemşerilerimizin iş bulması noktasında, ara eleman, vasıflı işçi yetiştirme konusunda belediyemize müracaat eden hemşerilerimize kurs açarak belge sahibi olmalarını sağladık" şeklinde konuştu.

Belediye Başkanı Faruk Akdoğan; "SODES 'Huzurlu Yaşam' projesi kapsamında 65 tane arkadaşımızın 45 tanesi evde hasta ve yaşlı bakım kursuna katılacak. 25 tane arkadaşımız da çağrı merkezi operatörlüğü kursuna katılacak. Dolayısı ile 65 tane ara eleman ya da vasıflı eleman Niğde Belediyesi olarak yetiştirmiş olacağız. Belediye olarak Valilik olarak ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarımız olarak, siyasiler olarak şehrimizin gelişmesi, güzelleşmesi insanlarımızın iş, aş sahibi olması noktasında bu güne kadar yapılabileceklerin en iyisini yapma gayreti içerisinde olduk. Yaptıklarımız elbette ki yeterli değil daha da iyisini yapacağız. Tüm Niğdeliler olarak çalışıp üretmemiz lazım. Şehrimize de insanımıza da hep birlikte sahip çıkmamız lazım. Bu şekilde düşünür bu şekilde hareket edersek. Top yekun hep beraber tek vücut tek ses çıkartırsak inşallah bu şehir ve bu insanları şehri ileri götüreceğimiz gibi insanlarımızı da yaşam standardını artırarak yolumuza devam etme imkanını elde etmiş oluruz" dedi.

Zübeyde Hanım Meslek Yüksek Okul Müdürü Yrd. Doç. Dr Nalan Görbeles Beşer; "'Huzurlu Hayat' projesi yaşlı ve hasta bakımında yeterli bilgi ve beceriye sahip bakım elemanı yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Belediyemiz tarafından proje teklif edildiğinde eğitimci olarak 5 öğretim görevlisi arkadaşımızla projeye katkı sağlamaya karar verdik. Katkı sağlamaktan da çok memnunuz. Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Meslek Yüksek Okulu meslek laboratuarında kurslarımıza başladık. Projeye bizleri ortak ettikleri için Niğde Belediye Başkanımıza ve ekibine çok teşekkür ediyoruz. Bizi desteklediği için başta Rektörümüz Sayın Adnan Görür olmak üzere Rektör Yardımcımız Metin Bey'e çok teşekkür ediyorum" dedi.

Zübeyde Hanım Meslek Yüksek Okulu araştırma görevlisi Gökçe Aslan; "Projeye  Niğde Zübeyde Hanım Sağlık Meslek Yüksek Okulu öğretim elemanları olarak destek vermekteyiz. Rektör hocamızın her konuşmasında dile getirdiği üzere 'Huzurlu Hayat' projesi tam da Kent, Üniversite işbirliğinin kucaklaşmasıdır. Bu proje üniversitenin halkla buluşmasına vesile olduğundan ötürü biz akademisyenlerin sadece akademik anlamda değil yaşadığımız toplumun sorunlarına da duyarlılığımızı ortaya koymaktadır. 'Huzurlu Hayat' projesi Valilik, Belediyemiz ve Üniversitemiz iş birliğinin sosyal projeler bağlamında Niğde için iyi bir örnek ve başlangıç olmasını temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Sakatlar Derneği adına konuşma yapan Çağrı Merkezi Operatörlüğü kursiyeri Şerife Tuncay; "Biz engellilerin engel durumuna uygun işler her zaman bulmak mümkün olmuyor. Engellilerin çalışacağı işlerde kendilerine göre belli nitelikler gerekmektedir. Dolayısı ile engellilerin çalışabilmesi için değişik alanlarda yeni beceriler edinmesi kaçınılmazdır. Bu sebeple biz engellilere beceri kazandıran kurslara daha fazla ihtiyaç duymaktayız. Niğde Belediyesinin ve Sakatlar Derneği olarak birlikte yürütmekte olduğumuz 'Huzurlu Hayat' projesi kapsamında ve çağrı merkezi operatörlüğü kursunun kişisel gelişimimize ve çalışma hayatına girebilmemize büyük katkıları olacağını düşünüyorum. Bize bu imkanları sağlayan Niğde Belediye Başkanımıza Niğde Valiliğimize teşekkür ediyorum" dedi.

'Hasta ve Yaşlı Bakım' projesi  kursiyeri Sabiha Yaşar; "Bu eğitimleri almaktan çok mutluyuz. İnşallah kursumuz bittikten sonra belgemizi aldıktan sonra planımız projemiz o kadar büyük olmasa da tek amacımız iş bulup geçimimizi sağlamak. Biz kadınlara yeterli imkan ve fırsat verildiği taktirde elimizden gelenin en iyisini başaracağımızı biliyoruz. Belediye Başkanımız Sayın Faruk Akdoğan'a teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim