Niğde Hüdavend Hatun Kadın, Çocuk ve Gençlik Derneği Niğde Kapalı Cezaevinde yatmakta olan kader mahkumları kadınlarını unutmayarak 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde ziyarette bulundular.

Kader Mahkumları kadınlarla bir araya gelen HÜKAGED üyeleri, mahkum kadınlarla hediyelerini paylaştı.

Ziyaret ile ilgili yazılı açıklamada bulunan HÜKAGED  Başkanı Fatma Büyükakkaş, ‘‘Kadın haklarını, kadına şiddeti ve kadınların acılarını bugünler de sıkça konuşur olduk. Biz kadınlar bu konuların 8 mart da değil her an gündeme alınıp ; biz nerede yanlış yapıyoruz diye düşünülüp tartışılmasını ve yasaların yenilenmesini diliyoruz. Kadınların ortak acılarını, ezilmişliklerini, toplum da yüzde kaç cinsiyet kotası uygulanıldığını anlatmalıyız.

Kadın deyince üreten bir cevher gelmesi gerekiyor. Rahmetli Bekir Coşkun ne güzel demişti ”Bir kadın gittiğinde ne çok kişi gider aslında; bir ağır işçi, bir temizlikçi, bir bakıcı, bir bahçıvan, bir muhasebeci gider.

Bir anne gider, bir dost, bir arkadaş, bir sevgili gider. Ne çok kişi yok olur bir kadın gittiğinde. " Kadına şiddetin doruk da yaşandığı şu günler de Peygamber Efendimizin şu güzel sözlerini kulaklara fısıldayalım” Ey insanlar! Kadınların haklarına riâyet etmenizi ve bu hususta Allah’tan korkmanızı tavsiye ederim. Siz kadınlarınızı Allah’ın emaneti olarak aldınız. Onların namus ve iffetlerini Allah adına söz vererek helâl edindiniz. Dikkat edin! Sizin kadınlar üzerinde hakkınız olduğu gibi, onların da sizin üzerinizde hakları vardır. Kadınlar hususunda Allah’tan korkun ve onlara en iyi şekilde davranın. ”Bu yıl 8 mart Kadınlar günün de Hüdavend Hatun Kadın Çocuk ve Gençlik Derneği üyelerimizle Niğde Kapalı Cezaevindeki kader mahkumu Kadınlarımıza ulaştık. Emekçi kadınlarımızın el emeği hediyelerini paylaştık "dedi.

Editör: TE Bilişim