Hüdavend Hatun Kadın Çocuk ve Gençlik Derneği  NİĞDE Kapalı Cezaevinde Sağlık müdürlüğü katkılarıyla  madde Bağımlılığı semineri ve Yerel Sanatçı Cengiz Yılmaz müzik etkinliği düzenledi, Kapalı Cezaevi Kurum Müdürü Osman YAĞCI, HÜKAGED başkanı Fatma Büyükakkaş  ve  üyeleri, Konuşmacı Uzman Özgür Velioğlu ve Kader Mahkûmlarının katılımıyla gerçekleştirilmiştir.

 Hüdavend Hatun Kadın Çocuk ve Gençlik Derneği Başkanı Fatma BÜYÜKAKKAŞ kader mahkûmlarına  yaptığı konuşmada  "Hayat birçok engellerle doludur. Sizler bu engellerin birer imtihan olduğunu bilirseniz bu yaşadığınız süreci  hayra çevirip  geleceğinizi kazanırsınız. Bilmelisiniz ki kimi hastalıkla, kimi açlıkla, kimi vefasızlıkla, evlatla, malla kimileri de sizler gibi özgürlükleriyle imtihan olmaktadırlar. Bu bilinçle başkalarını suçlamak yerine  önce kendimizi değiştirerek yol almalıyız, Tedbir ve ihtiyatlı olduğumuz sürece doğruyu daha kolay buluruz, Cezaevin de kaldığınız süre içerisinde kendinizi biraz tanımanız  zararlı maddelere olan zaaflarınızı  eksik yanlarınızı, en önemlisi kendinizdeki merhameti fark edin, Sabrı, adaleti ve Allaha daha yakın olmayı bu mektepte öğreneceğinize eminim. Bu mektep de ilk önce kendinizi düzeltip daha sonra da örnek olma gayretinde olmanızı diliyorum. Tertemiz bir ruhla bu saç ağartan mekândan kurtulmanızı  örnek birer insan olmanızı temenni ediyorum." demiştir.  HÜKAGED başkanı Fatma BÜYÜKAKKAŞ’ın konuşmasının ardından Sağlık müdürlüğünde uzman Özgür Velioğlu tarafından madde bağımlılığının zararları kurtulma yöntemleri bağımlılığa neden olan yanlışlar anlatıldı, Velioğlu’nun konuşmalarından sonra başlayan konser programında sanatçı Cengiz YILMAZ’ın türkülerine eşlik eden hükümlü ve tutuklular hem duygusal anlar yaşadı hem de hareketli parçalarla hep birlikte eğlenceli dakikalar yaşadılar.

 Programın son bölümünde Niğde E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu tarafından, katkılarından dolayı HÜKAGED Başkanı Fatma BÜYÜKAKKAŞ’a Müzisyen Cengiz YILMAZ’a ve bütün misafirlere hükümlü ve tutukluların el emeği ile ürettikleri ürünler hediye olarak takdim edildi. Program sonunda ise Hüdavend Hatun Kadın Çocuk ve Gençlik Derneği tarafından Kadın mahkûm ve yanlarındaki çocuklara hediye olarak verilmek üzere Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edilmiştir.
 
Editör: TE Bilişim