2024 Yılı Hac Hazırlık Kursları Başlıyor 2024 Yılı Hac Hazırlık Kursları Başlıyor

Hizmet-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Kadir Yenel 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı. Mesajda başkan Yenel: “1 Mayısların, sendikal hareketteki yeri önemlidir. 1 Mayıs, çalışma hayatının sorunlarının gündeme geldiği, taleplerin yüksek sesle dile getirildiği önemli bir gündür. Hak-İş/Hizmet-İş olarak, etkin 1 Mayıs kutlanmasına büyük önem veriyoruz. Daha fazla dayanışma, daha çok emek ve daha güçlü Türkiye için emekçilerimizin taleplerini, mesajlarımızı tüm platformlardan ileteceğiz. Bu zor günler bittiğinde, binlerce emekçi kardeşimizle alanlarda en coşkulu şekilde buluşacağız. 2021 1 Mayıs Haftası kapsamında hazırladığımız 1 Mayıs Bildirimizi ve afişlerimizi teşkilatımızın ve kamuoyunun dikkatine sunuyoruz. Emekçi kardeşlerimize “Ülkemizin potansiyeline, gücüne ve geleceğine yürekten inanıyoruz. Geleceğimiz ve emeğimiz için umutluyuz. HAK-İŞ Konfederasyonu Hizmet-İş Sendikası olarak sendikasız ve örgütsüz bütün çalışanlara ‘Örgütlü ol, Sendikalı ol, HAK-İŞ’li ol.” diyoruz. Tüm emekçilerimizi Güvende olmak için HAK-İŞ ile birlikte mücadeleye davet ediyoruz.” dedi.

Başkan Yenel ; “ Türkiye’de taşeron kavramını bitiren sendikamızdır, Genel Başkanımız Sayın Mahmut Arslan’dır. Dün olduğu gibi bugün de Sayın genel başkanımız bu kez kadro dışında bırakılan başta KİT ler olmak üzere 80 Bin kamu hizmeti veren şirket çalışanları için de elini taşın altına koyan tek konfederasyon başkanıdır.” Dedi.

Başkan Yenel ayrıca mesajında : “HAK-İŞ/HİZMET-İŞ olarak, bu 1 Mayıs’ta;

– Kısa Çalışma ödeneğinden yararlanma koşullarının daha da esnetilmesini istiyoruz.

– Bu süreçte uygulanan fesih yasaklarını olumlu buluyoruz. Bununla birlikte Ücretsiz izin uygulamasının istismar edilmesine HAYIR diyoruz.

– Adaleti, refahı ve güvenceyi sağlayan Kamu TİS ve ücretlerdeki vergi dilimlerinin yüzde 20’de sabitlenmesini istiyoruz.

– Geçici ve mevsimlik işçilerin sorunlarının çözümü istiyoruz.

– Tüm emekçilerimiz için daha fazla iş güvencesi istiyoruz.

– Örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasını istiyoruz.

– COVİD-19 salgınının tüm işçiler için meslek hastalığı sayılması, tüm emekçilerimiz için daha fazla iş ve gelir güvencesi, işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği tedbirlerinin daha fazla yaygınlaştırılmasını istiyoruz.” dedi.

Editör: TE Bilişim