12.05.2015 tarihli ve 30 sayılı Bakanlık Oluru ile Demir, 3287 sayılı Spor Genel Müdürlüğü’nün Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanunun Ek 9’uncu maddesi gereğince Spor Genel Müdürlüğü Tahkim Kurulu üyeliğine görevlendirildi.

Spor camiasındaki anlaşmazlıkları çözmek için oluşturulan Tahkim Kurulu’nun görevleri arasında ise federasyon ile kulüpler, sporcular, hakemler, teknik direktör ve antrenörler arasındaki ihtilafları, kulüpler ile teknik direktörler, antrenörler ve sporcular arasındaki uyuşmazlıkları, kulüplerle kulüpler arasında çıkacak anlaşmazlıkları ve federasyonlarca verilecek kararlar ile ceza ve disiplin kurulu kararlarını inceleyerek kesin sonuca bağlamak da bulunuyor.

Tahkim Kurulu’nun 7 asil üyesi arasında yer alan Demir, 2014 yılından beri HSYK Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev yapıyor.

Erdal Demir kimdir?

07.05.1971 tarihinde Bor'da doğmuştur. İlk, orta ve lise öğrenimini Niğde'de tamamladıktan sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesine girmiş ve 1995 yılında mezun olmuştur. 1997 yılında Adlî Yargı Hâkim Adayı olarak mesleğe başlayan Demir; sırasıyla Boğazkale, Başkale Cumhuriyet savcılığı, Elmadağ Cumhuriyet Başsavcılığı ve Ankara Cumhuriyet savcılığı görevlerinde bulunmuştur. 27.02.2014 tarihinde Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Genel Sekreter Yardımcısı olarak atanmış olup halen bu görevine devam etmektedir. Evli ve 1 çocuk babasıdır.

Editör: TE Bilişim