Niğde Çevre ve Orman İl Müdür Vekili Turgut Koçak, yürütülen ağaçlandırma çalışmalar sonucunda Niğde’yi devasa bir ormanlık alana kavuşturmayı amaçladıklarını belirtti.
 
ÇAKIT Erozyon Kontrol Projesi kapsamında sürdürülen ağaçlandırma çalışmalarının devam ettiğini belirten Koçak, 2011 yılı içerisinde 2 milyon ağaç ve tohumu toprakla buluşturmayı hedeflediklerini söyledi. Erozyonu önlemek, Türkiye’nin çöl olmasına mani olmak için ağaçlandırma çalışmalarına önem verildiğini ifade eden Koçak, Niğde Tarım Açık Cezaevi’nin bulunduğu 558 hektar büyüklüğündeki araziye Erozyon Kontrol Projesi kapsamında 500 bin civarında fidan dikilmesinin öngörüleceğini söyledi.
 
 
         Söz konusu arazi ile birlikte Niğde-Adana yolunun yanı sıra Akkaya Barajı’ndan Niğde- Kayseri Çevre Yolu arasındaki bölgenin de daha önce de fidan dikilmiş olan ormanlık alanla yeniden ele alınacağını belirten Koçak, “Yeniden bir ağaçlandırma çalışması başlatılacak” dedi.
          
 
         Bunun yanı sıra yol ağaçlandırma çalışmalarının da devam ettiğini vurgulayan Koçak, “Niğde- Nevşehir, Yeşilgölcük-Niğde arasında bulunan yolda sağlı sollu yol ağaçlandırması yapılacak. 30 kilometre uzunluğuna sahip olan bölgeye top akasya, dağ eriği, iğde gibi ağaç türleri dikilecek” diye konuştu. Merkeze bağlı Elmalı Kasabası’nda fidan dikiminin devam ettiğini işaret eden Koçak, “Bu bölgede de bin 13 hektar büyüklüğündeki bir arazide ve Ulukışla -Başmakçı ile Altunhisar’da Erozyon Kontrol Projesi devam ediyor” dedi.
 
2011 YILINDA 2 MİLYON FİDAN VE TOHUM
 
3 İlçe ve 39 köyü kapsayan ÇAKIT Erezyon Kontrol Projesi’nin sürdürüldüğünü vurgulayan Koçak, “Bu bölgelerde tesis çalışmaları başlatılacak. Aynı zamanda Ulukışla Merkez’de 500 hektarlık bir arazinin toprak işlemesi ihalesi 16 Nisan tarihinde yapılacak. Sonbaharda ise fidan dikme işlemi gerçekleştirilecek. Burada da 250 bin civarında fidan dikimi yapmayı planlıyoruz.
 
 
     Niğde Merkez’de otobanın üzerinde İş Bankası ve TEMA ile yapılan işbirliği neticesinde 20 hektar büyüklüğündeki sahaya 32 bin civarında fidan dikimi gerçekleştirilecek. 2011 yılı içerisinde dikilecek olan ağaç ve tohumlarla 2 milyon hedefine ulaşacağız” dedi.
 
 
Ağaçlandırma işleminin genellikle sedir ağacı kullanılarak yapıldığını dile getiren Koçak, “ Fidan dikimi yapamadığımız yerlere de badem tohumu ekiyoruz. Bundaki amaç da yakında buluna köy halkının badem ağacından ve meyvesinden faydalanmasıdır. Niğde genelinde yürütülün çalışmalar sonucunda inşallah Niğde devasa bir ormanlık alanına kavuşacak” diye konuştu. Haber Kaynak: Yeni Yıldız Gazetesi-Niğde


Editör: TE Bilişim