Kısa adı HDK olan Halkların Demokrasi Kongresi Niğde Meclisi  Ferkek Göl Gazinosu'nda birlik ve beraberlik yemeği düzenledi.

Canlı Müzik eşliğinde eğlenen HDK üyeleri birlik ve beraberlik vurgusu yaptı.

HDK Niğde Meclisi Başkanı Göksel Rıza Özkan bundan sonra çalışmalarını daha da hızlandıracaklarını belirtti.


Özkan yaptığı açıklama da " “Çağrımıza uyarak bu zemheri ayazında Halkların Demokratik Kongresi Niğde Meclisinin Tanışma ve Dayanışma Yermeğinde  yani güneşin ve dostluğun sofrasında buluşanlar, işçiler,emekçiler,ezilenler,ötekileştirenler,gadre uğrayanlar,yok ve horgörülen canlar hepiniz hoş geldiniz.


    Niğde HDK meclisi adına hepinizi tüm devrimci duygularımla selamlıyorum.bu gün 19 ocak ezilen,asimilasyona uğrayan,yerinden yurdundan sürülen bir kadim halkın Ermenilerin onurlu ve gür sesi Hrant Dink’inde katledilişinin 6. Yılı.Ve fakat HDK mizle Hrant’ın Zümrütü ANKA Kuşu misali küllerinden yeniden doğuşunun da 6. Yılı.

    HDK miz coğrafyamızda günümüz Dehakları çocuklarımızın canını almasın,tüm halklar,tüm inançlar kardeşçe bir arada yaşasın,sınırsız ve sömürüsüz bir dünyayı kurmak mümkün bu dünyayı kuracak bizleriz projesinin  adıdır.Evet HDK tamda halkların kardeşliğinin bu coğrafyadaki yeni adıdır.

    Adımıza yakışan işler yapacağımıza olan  inancımı sizlerle birkez daha paylaşır 9. Bölge illeri Konyadan,Aksaraydan ve HDK genel yürütme kurulundan onlarca ,yüzlerce kilometre uzaktan gelip yemeğimize katılan mücadele arkadaşlarımıza aramızda oldukları için teşekkür ederim.” dedi. 

















Editör: TE Bilişim