Niğde Adliye Sarayı önünde bir araya gelen hayvan hakları savunucuları ve Niğde Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Üyeleri Konya ve Ankara Mamak Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezleri ile ilgili suç duyurusunda bulundular.

Vekil Uzkurt "Ulukışla'da doğalgaz hattı inşaatı başladı." Vekil Uzkurt "Ulukışla'da doğalgaz hattı inşaatı başladı."

Hayvanseverler adına açıklama yapan HAÇİKO Niğde İl Temsilcisi Mehtap Özdemir; "İnsanlar hayvan dostlarımızın doğal yaşam alanlarını betonlarla işgal etmiş, onlara yaşayacakları alan bırakmamıştır. işkence açlık ve her türlü yoksunlukla hayatta kalmaya çalışan bu canlıları sokaklara da sığdıramamış ‘Sokakta köpek olmaz’ diyerek hepsinin ömür boyu hapis olarak barınaklara gönderilmesini istemiştir. Hayvanların kısırlaştırılması yaralı ve hastaların tedavisi amacı ile kurulan bu barınaklar adeta bir hapishane görevi görmüştür. Bu kurumlarda hayvanlar aç bırakılmış, tedavisi yapılmayıp ölüme terk edilmiş ve kalplerine çamaşır suyu enjekte edilerek öldürülmüştür. Çamaşır suyu bulamayan ya da işkenceden zevk alan belediyelerde de kürekle kafalarına defaatle vurularak canice ölümlere imza atılmıştır. Konya barınağında da şahit olduğumuz üzere belediyeler hayvan refahını sağlamaktan çok uzakta olup bünyelerinde en azılı katilleri dahi barındırabilmektedirler. Konya Barınağındaki Katillerin iki kişi ile sınırlı olmadığını hepimiz biliyoruz ve bu konuda adaletin tecelli edeceğine ve tüm sorumluluların hak ettiği cezaları alacağına güvenimiz tamdır. Adalet topaldır ağır ağır yürür fakat gideceği yere er geç varır. " diye konuştu.

21. yüzyılda hala kuduz vakalarının görülmesi, hızla artan hayvan popülasyonu sokak hayvanlarının değil 2004 yılında çıkarılmış kanunu uygulamayan, görevini yapmayan belediyelerin, kurumların suçudur diyen Özdemir, " Hayvansever olarak gidildiğinde daha önemli işleri olduğunu ifade eden belediye başkanlarının, hayvanseverleri zaman kaybı olarak görüp gözlerini devirerek ortamdan uzaklaşan siyasilerin ne usulsüz işlerine; ne de canların hayatına mal olan yasadan bir haber uygulamalarına göz yumulmayacaktır. 5199 sayılı yasa tam olarak uygulanıp, ölüm kampı hale getirilen barınaklar modern geçici bakım evlerine dönüştürülüp her bir canlı hakettiği yaşam standartlarına kavuşuna ve en önemlisi hiçbir tartışmaya mahal vermeyecek kadar açık bir şekilde hayvanların yaşam alanlarının barınaklar olmadığı her kurum tarafından anlaşılana kadar mücadelemiz devam edecektir. " dedi.

Niğde Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Av. Murat Turan ise komisyon olarak hayvan hakları dernekleri ile iş birliği içinde çalışmalar yapacaklarını ifade etti.

Turan; " Önemli olan kanun çıkarmak değil uygulamaktır. Her geçen gün sokak hayvanlarına olan şiddet ve eziyet artmaktadır.Bu noktada yetkililerin daha etkin yasalar çıkarmasını ve bu yasaların uygulanmasını istiyoruz." diye konuştu.

Editör: TE Bilişim