Hançerli Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği öncülüğünde bu yıl üçüncüsü düzenlenen şenliklere, Ak Parti Niğde Milletvekili Selim Gültekin, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir Ak Parti İl Başkanı Mahmut Peşin, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Mehmet Ali Şafak, Niğde İl Genel Meclis Başkanı Bülent Küçüktuna, Önceki Dönem Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Hançerli piknik alanında düzenlenen şenlikte vatandaşlara kavurma, pilav ve tatlı ikram edildi. Yılda bir kere birlik ve beraberliğin pekişmesi için düzenlenen şenlikte Hançerliler hem hasret giderdiler hem de canlı müzik eşliğinde eğlenirken, düzenlen geleneksel oyunlarla stres attılar.
Hançerli Köyü Muhtarı Şuayip Demirkol,  geleneksel Hançerli Köyü Şenliğinin,  Hançerli Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği öncülüğünde bu yıl üçüncüsünün düzenlendiğini belirterek, “Her yıl geleneksel olarak düzenlenen şenliğimizin bu yıl üçüncüsünü gerçekleştiriyoruz. Amacımız birlik ve beraberliğimizi sağlayarak, dayanışma duygularını artırmak. Uzaktan yakından gelen köylülerimizle bir araya geliyoruz, hasret gideriyor, sıla-i rahim yapıyoruz” dedi.

Hançerli Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Aktaş, bu yıl üçüncüsünü düzenledikleri şenliklerin artık geleneksel hale geldiğini belirterek, “Bu yıl üçüncüsünü yaptığımız şenliğimiz için bir araya geldik. Amacımız Türkiye genelinde bulunan Hançerlili hemşerilerimizi bu şenlik vesilesi ile bir araya getirmek, kaynaştırmak, tanıştırmak ve buradan çıkacak sinerji ile köyümüzü geliştirecek projeler üretmek istiyoruz. Köyümüze ve ülkemize değer katmak istiyoruz.

Bu şenlik ile hem sıla-i rahim yapıyoruz, hem de birlik ve beraberlik olgusunu pekiştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Hançerlili işadamlarından ve Hançerli Köyü Dernek Üyesi Eşref Yavuz, “Hançerli Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği olarak, birlik ve beraberliğimizi artırmak amacıyla geleneksel olarak her yıl düzenlemeyi düşündüğümüz şenliğin bu yıl üçüncüsünü gerçekleştirdik. Şenliğimize katılım oldukça yoğun oldu. Burada hemşerilerimiz ile bir araya gelerek hasret gideriyoruz. Şenliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese ve katılım sağlayan bütün hemşerilerimize teşekkür ediyorum” dedi.
 
 
Editör: TE Bilişim